Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2018

Συντονισμός των χωρών εντός και εκτός ΟΠΕΚ για τον έλεγχο της παραγωγής

Από το worldenergynews.gr
Ο ΟΠΕΚ και οι παραγωγοί εκτός ΟΠΕΚ θα επιδιώξουν να επισημοποιήσουν την μακροπρόθεσμη συνεργασία τους αργότερα, που θα καταστήσει δυνατή την περαιτέρω κοινή δράση για την παραγωγή, σύμφωνα με το Reuters.

Η Ρωσία και αρκετές άλλες χώρες που βρίσκονται εκτός ΟΠΕΚ, μαζί με τα μέλη του ΟΠΕΚ έχουν εργαστεί για τη μείωση..
της παραγωγής πετρελαίου από το 2017 σε μια κίνηση που βοήθησε να αυξηθούν οι τιμές του πετρελαίου στα 80 δολάρια ανά βαρέλι.

Παράλληλα, η Ρωσία και το Ριάντ έχουν δηλώσει ότι επιθυμούν να διατηρήσουν στενό επίπεδο συνεργασίας ακόμη και μετά τη σταθεροποίηση της αγοράς πετρελαίου και τη λήξη της τρέχουσας συμφωνίας μείωσης της παραγωγής.

Ειδικότερα, βασικός στόχος είναι ο συντονισμός των πολιτικών που στοχεύουν στη σταθεροποίηση των αγορών πετρελαίου προς όφελος των παραγωγών, των καταναλωτών, των επενδυτών και της παγκόσμιας οικονομίας.

Επιπλέον, προκρίνεται και η προώθηση της καλύτερης κατανόησης των βασικών στοιχείων της αγοράς πετρελαίου μεταξύ των συμμετεχόντων.

Τέλος, αναφέρεται ότι οι υπουργοί των συμμετεχουσών χωρών συνεδριάζουν μία φορά το χρόνο, ενώ οι εμπειρογνώμονες θα πρέπει να συνεδριάζουν δύο φορές το χρόνο. Οι υπουργοί προτείνουν δράσεις που περιλαμβάνουν ενδεχόμενες συνόδους κορυφής από τους αρχηγούς κρατών.

Η γραμματεία του χάρτη θα φιλοξενηθεί από τη γραμματεία του ΟΠΕΚ στη Βιέννη, αλλά θα είναι ανεξάρτητη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου