Σάββατο 14 Απριλίου 2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΑΚΕ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Στις 16 και 17 Απριλίου καλούμαστε σε εκλογές για την ανάδειξη νέας διοίκησης του ΠΣΕΕΠ μετά από την οριακή καταψήφιση του Διοικητικού απολογισμού του  Σωματείου και την αποτυχημένη προσπάθεια για αναδιάρθρωση του Προεδρείου.

Εκλογές που πραγματοποιούνται σε μια περίοδο που η ιδιωτικοποίηση της εταιρίας είναι σε πλήρη εξέλιξη από την κυβέρνηση,  ταυτόχρονα με την αγωνιώδη  προσπάθεια στελεχών και συνδικαλιστών για διατήρηση καρεκλών και προνομίων κατά..
αναλογία με την περίοδο 2003 όπου η τότε κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ πούλησε το πρώτο πακέτο μετοχών στον όμιλο Λάτση.

Η ΔΑΚΕ ΕΛΠΕ πίστευε και πιστεύει ότι η ενότητα των εργαζομένων που εκπορεύεται μέσα από την ενότητα του Σωματείου είναι δύναμη αποτροπής των σχεδίων τόσο της κυβέρνησης όσο και της Διοίκησης της Εταιρείας για την επόμενη μέρα της ιδιωτικοποίησης. Η θέση μας στο .Σ. ήταν ότι οι εκλογές στην παρούσα στιγμή θα εξυπηρετούσαν τα ιδιοτελή σχέδια κάποιων συνδικαλιστών που τα έσπασαν με την παράταξη τους.

Δυστυχώς τους ακολούθησαν και συνδικαλιστικές παρατάξεις προσβλέποντας στο πρόσκαιρο συνδικαλιστικό τους όφελος  καθώς και στο μοίρασμα καρεκλών με στελέχη της Εταιρείας.


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Στο τελευταίο ΔΣ του ΠΣΕΕΠ είπαμε ότι οι εκλογές θα διχάσουν τους εργαζόμενους σε μια εποχή που θα έπρεπε να είμαστε στους δρόμους ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των ΕΛΠΕ. Δυστυχώς επιβεβαιωνόμαστε με τον χειρότερο τρόπο τις τελευταίες είκοσι ημέρες.

Μετά τα παραπάνω η ΔΑΚΕ ΕΛΠΕ αποφάσισε να μην συμμετέχει στις εκλογές, διότι αυτές δεν αφορούν τους εργαζόμενους, αλλά τα συμφέροντα συνδικαλιστών και στελεχών της Εταιρείας την επόμενη ημέρα από την ιδιωτικοποίηση. Μια ιδιωτικοποίηση που κάποιοι επιζητούν, παρά την περί του αντιθέτου ρητορική τους. Εδώ επισημαίνουμε και την ευθύνη πολλών εργαζομένων που προτάσσουν το εγώ και όχι το εμείς, ρίχνοντας νερό στον μύλο του διχασμού και της ύπαρξης αύριο της Εταιρίας, αν αυτό επιτάσσει το συμφέρον του νέου ιδιοκτήτη.

Σε αυτό το παιχνίδι αρνούμαστε να πάρουμε μέρος αφενός διότι η συνδικαλιστική μας κουλτούρα είναι ενάντια στην λογική της καρέκλας και αφετέρου διότι με το σύστημα της κατανομής των  ψήφων και την καλλιεργούμενη πόλωση ενδέχεται να γίνουμε  αύριο μέρος του προβλήματος.

Η παράταξη μας θα συνεχίσει την συνδικαλιστική της δράση πάντα υπέρ των συμφερόντων των εργαζομένων και ενάντια σε όποιες αυθαιρεσίες της Διοίκησης, όπως πράξαμε μέχρι σήμερα.

Καλούμε  τέλος όλους τους εργαζόμενους που ενστερνίζονται τις θέσεις της παράταξης μας και μας στηρίζουν να πράξουν στις εκλογές αυτό που επιτάσσει η συνείδηση τους την οποία σεβόμαστε απόλυτα, στέλνοντας μήνυμα αποτροπής των σχεδίων σκοτεινών κύκλων που θα θέσουν σε κίνδυνο στο άμεσο μέλλον το ψωμί το δικό μας και των οικογενειών μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου