Πέμπτη 22 Μαρτίου 2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΝΙΑΙΑ ΕΝΩΤΙΚΗ ΣΚ

Συναδέλφισσες, -οι

Μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας για τον Απολογισµό της δράσης του Σωµατείου µας για το 2017 και την οριακή καταψήφισή του, προέκυψαν εξελίξεις για τις οποίες είχαµε προειδοποιήσει µε ανακοινώσεις και περιοδείες, όλους τους εργαζόµενους.

Έτσι από την επόµενη ηµέρα, µετά την απόφαση της ΕΛΚΕ για αποχώρησή της από τις θέσεις που κατείχε στο προεδρείο, παρά τις προσπάθειές µας να µην µπει το Σωµατείο σε περιπέτειες τώρα, αντιµετωπίσαµε..
την άρνηση των άλλων παρατάξεων να βρεθεί βιώσιµη λύση, ακόµη και περιορισµένης διάρκειας (π.χ. έως Οκτώβριο του 2018).

∆υστυχώς προέκυψε αδυναµία δηµιουργίας νέου Προεδρείου.

Γιατί σαν Ενιαία-Ενωτική Σ.Κ. θεωρούσαµε και θεωρούµε πως είναι εγκληµατικό να βάλουν το Σωµατείο σε µια κατάσταση κρίσης και εσωστρέφειας, την ώρα που η κυβέρνηση και τα µεγάλα αρπακτικά – «δανειστές», έχουν δροµολογήσει το τελικό ξεπούληµα των ΕΛΠΕ και φυσικά των εργασιακών, οικονοµικών και πολιτικών δεδοµένων για τα ΕΛΠΕ, για τους εργαζόµενους στην Εταιρεία αλλά και για την ίδια τη χώρα. Εµείς πιστεύουµε πως η πρώτη µάχη ενάντια στην ιδιωτικοποίηση είναι η µάχη να κρατηθεί ενωµένο και συσπειρωµένο το Σωµατείο και οι
εργαζόµενοι. Μιλούσαµε όµως σε «ώτα µη ακουόντων».

Έτσι στην πιο κρίσιµη περίοδο, τώρα που πρέπει να υπάρχει µέγιστη συσπείρωση και ενεργοποίηση, ξεκίνησε η διαδικασία εκλογών νέων οργάνων στο Σωµατείο.

Σαν Ενιαία-Ενωτική Σ.Κ. είµαστε αποφασισµένοι να υπερασπιστούµε την ιστορία µας, τους αγώνες και τις κατακτήσεις που µαζί µε τους εργαζόµενους πετύχαµε, µε οµαδική επιµονή και συστηµατική δουλειά πολλών στελεχών της παράταξης, κόντρα σε όλους τους κοµµατικούς και προσωπικούς µηχανισµούς, αλλά και κόντρα σε όλες τις κυβερνήσεις της τελευταίας 20ετίας

Επιβάλαµε τη δηµιουργία του Ενιαίου Σωµατείου, ξεπερνώντας προκαταλήψεις και φοβίες πολλών συναδέλφων, αλλά και τα παιχνίδια εξουσίας των κοµµατικών µηχανισµών που δεν ήθελαν να αλλάξει τίποτα, µην τυχόν και χάσουν τον έλεγχο.

Πετύχαµε να ανατρέψουµε αντιλήψεις και κατεστηµένα συνδικαλιστικά µε τη δράση µας. Αποδείξαµε πως άνθρωποι µε διαφορετικές πολιτικές – ιδεολογικές αφετηρίες και καταβολές, όταν έχουµε στο επίκεντρο του αγώνα µας, τις ανάγκες και τα δικαιώµατα των εργαζοµένων, όταν δουλεύουµε συλλογικά, µπορούµε να πετύχουµε σπουδαία πράγµατα. Και πετύχαµε!!!!

Οι ΕΣΣΕ του 2008, 2011, 2014, 2017, η υπεράσπιση µισθών και επιδοµάτων, οι προσλήψεις, η αποκατάσταση της αδικίας για τους νέους στη Groupama, η στήριξη των ανθρώπων και της δουλειάς µας µετά το δραµατικό δυστύχηµα των ΒΕΑ και το σοκ του άδικου χαµού 4 νέων ανθρώπων, ο νέος Εσωτερικός Κανονισµός κλπ., ήταν επιτυχίες και αποτέλεσµα της προσπάθειας πολλών στελεχών της Ενιαίας-Ενωτικής Σ.Κ. και της στήριξης του συνόλου των εργαζοµένων που υπερασπίστηκαν αποφασιστικά τις κατακτήσεις µας.

∆ε λυγίσαµε όταν µας επιτέθηκαν, εργοδοσία, κυβερνήσεις και µνηµόνια, µε εξώδικα απόλυσης, «ατοµικές» συµβάσεις και βρώµικο πόλεµο. Γιατί είµασταν πολλοί και αποφασισµένοι.

Και µέχρι σήµερα παραµένουµε συσπειρωµένοι και δυνατοί, ακόµη και µετά το τελευταίο χτύπηµα, από έναν άνθρωπο που ανέδειξε η Ενιαία-Ενωτική Σ.Κ. σε κορυφαίες θέσεις ευθύνης και που µε τη δουλειά πολλών, απέκτησε υπόσταση και κύρος. Και «ξαφνικά» αποφάσισε να το εκµεταλλευτεί και να εµπλακεί σε παιχνίδια ξένα προς τα συµφέρονται των εργαζοµένων και του Σωµατείου. Γιατί η δύναµη που σου δίνει η εµπιστοσύνη των εργαζοµένων, είναι δελεαστική και δεν είναι εύκολο να τη σέβεσαι και να µην την καταχράσαι.

∆ε βρήκε όµως πρόθυµους «αχυρανθρώπους» στο Προεδρείο του Σωµατείου και γι’ αυτό τους στοχοποίησε µε πολλά ψέµατα και βρώµικη επίθεση. Κάτι που πλήγωσε όχι µόνο την Ενιαία-Ενωτική Σ.Κ., αλλά κυρίως το Σωµατείο και τη συσπείρωση των εργαζοµένων.

Τίποτε από όσα έγιναν από το καλοκαίρι του 2017 µέχρι και σήµερα δεν είναι αθώο. Όσοι µπήκαν σ’ αυτό το επικίνδυνο για τα συµφέροντα των εργαζοµένων παιχνίδι, δεν είναι τυχαίο που επέλεξαν να το κάνουν τώρα. Βρήκαν «χαρά» και οι γνωστοί µηχανισµοί, εργοδοσία, κοµµατικές παρατάξεις και κυβερνητικά «κλιµάκια» και συντόνισαν τις επιθέσεις τους για να «ρίξουν» το Προεδρείο, να διχάσουν τον κόσµο και να φέρουν σε κρίση το Σωµατείο, στην πιο κρίσιµη περίοδο των τελευταίων χρόνων για τα ΕΛΠΕ µε το «τελικό» ξεπούληµα της Εταιρίας, από την κυβέρνηση και τους «πιστωτές» - αρπακτικά.

Εµείς συναδέλφισσες και συνάδελφοι, δε θα λυγίσουµε. Θα τιµήσουµε την απόφασή µας να ενταχθούµε στην Ενιαία-Ενωτική Σ.Κ. και να γυρίσουµε την πλάτη σε αντιλήψεις και συµπεριφορές που κατάντησαν τον συνδικαλισµό, συνώνυµο της ψευτιάς, της ανυποληψίας και των «παραγόντων» πάσης φύσεως.

Θα συνεχίσουµε να τιµάµε την ιστορία και τους αγώνες µας, κόντρα στα σκοτεινά σχέδια «σωτήρων» και νέων «Ναπολεόντων».

Θα συνεχίσουµε να πιστεύουµε στη συλλογική δράση, στη δουλειά για το σύνολο και όχι «για την πάρτη µας», στον ενωτικό αγώνα των εργαζοµένων, στο δίκιο των ανθρώπων της δουλειάς και της καθηµερινής πάλης για ζωή.

Είναι στο χέρι µας και στο χέρι όλων των εργαζοµένων, αυτή η κρίση να λειτουργήσει σαν καθαρτήριο από πρακτικές και λογικές ξένες προς το Σωµατείο και τους αγώνες του, ξένες προς τις πραγµατικές ανάγκες των εργαζοµένων. 

Καλούµε όλους τους εργαζόµενους να µείνουν συσπειρωµένοι δίπλα στο Σωµατείο. Να µην πιστεύουν σε υποσχέσεις και «ρουσφέτια» που µοιράζονται «απλόχερα» αυτές τις µέρες. Να µην υποκύπτουν σε εκφοβισµούς και απειλές που έχουν στόχο να τους δεσµεύσουν και να τους χειραγωγήσουν. Κανείς δεν έχει τέτοιο δικαίωµα και πολύ γρήγορα θα αποκαλυφθούν πόσο ψεύτικες αλλά και επικίνδυνες είναι αυτές οι πρακτικές.

Καλούµε τέλος την Εταιρία και όλο το ∆ιευθυντικό κατεστηµένο, να σταµατήσει να εµπλέκεται στη λειτουργία του Σωµατείου και στις εκλογικές διεργασίες προσπαθώντας να επηρεάσει κόσµο για αρεστούς και «κολλητούς».

Εµείς σαν Ενιαία-Ενωτική Σ.Κ. θα συνεχίσουµε να βάζουµε µπροστά τα µεγάλα ζητήµατα και όχι τα παιχνίδια των κάθε λογής «παραγόντων».

• Για να υπερασπιστούµε δικαιώµατα και κατακτήσεις.
• Για να στηρίξουµε τη ζωή µας, το παρόν και το µέλλον της δουλειάς µας.
• Για να αντιπαλέψουµε το ξεπούληµα της Εταιρίας από τα µνηµονιακά αρπακτικά και τις κυβερνήσεις που υπηρετούν τα σχέδιά τους.
• Για να συνεχίσει το Σωµατείο να είναι το όπλο των εργαζοµένων και όχι σκαλοπάτι για «καριέρες» ύποπτες και ξένες για συµφέροντά τους.

Συναδέλφισσες, οι

Μένουµε συσπειρωµένοι δίπλα στο Σωµατείο µας.

Στηρίζουµε, συµµετέχουµε, υπερασπιζόµαστε δικαιώµατα και αξίες, τη δουλειά και τη ζωή µας.

Στηρίζουµε την Ενιαία-Ενωτική Σ.Κ., την παράταξη που άλλαξε τα δεδοµένα και συνέβαλε καθοριστικά σε όλους τους αγώνες και τις κατακτήσεις µας. Και θα συνεχίσει να το κάνει, κόντρα σε όσους ονειρεύονται να µας γυρίσουν 20 χρόνια πίσω. ∆ε θα το πετύχουν!!!

Για να συνεχίσουµε να έχουµε ένα Σωµατείο ισχυρό, µαζικό, ανεξάρτητο, ένα Σωµατείο ασπίδα στα χέρια όλων των εργαζοµένων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου