Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2017

Ρεκόρ στις εισαγωγές πετρελαίου της Ινδίας το Σεπτέμβριο

Από το worldenergynews.gr
Ρεκόρ εισαγωγών κατέγραψε με 4,83 εκατομμύρια βαρελια ημερησίως (bpd) το Σεπτέμβριο, καθώς αρκετοί διυλιστές άρχισαν να λειτουργούν, μετά από εκτεταμένη συντήρηση, για να καλύψουν την αυξανόμενη ζήτηση τοπικών καυσίμων.

Ο τρίτος μεγαλύτερος εισαγωγέας πετρελαίου παγκοσμίως εισήγαγε 10% περισσότερο πετρέλαιο τον περασμένο μήνα από ό, τι το προηγούμενο έτος και περίπου 19% περισσότερο από ό, τι τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με τα στοιχεία της  Thomson Reuters Analytics.

Η συντήρηση σε ορισμένα διυλιστήρια οδήγησε..
την Indian Oil Corp να αναβάλει τον τερματισμό του παράκτιου διυλιστηρίου Paradip των 300.000 bpd τον Απρίλιο-Μάρτιο.

Κατά τους πρώτους εννέα μήνες του έτους οι εισαγωγές πετρελαίου της Ινδίας αυξήθηκαν κατά 1,8% σε περίπου 4,4 εκατομμύρια bpd, με τις περισσότερες προμήθειες να προέρχονται από τη Μέση Ανατολή, ακολουθούμενη από την Αφρική και τη Λατινική Αμερική.

Η ζήτηση για καύσιμα από την Ινδία μειώνεται συνήθως κατά το τρίτο τρίμηνο καθώς οι βροχές των μουσώνων «χτυπούν» τις εγκαταστάσεις, τη βιομηχανική δραστηριότητα και μειώνουν την κατανάλωση καυσίμων για μεταφορές. Αυτό παρέχει στα εργοστάσια ραφιναρίσματος τη δυνατότητα συντήρησης.

Η προσθήκη αποθεμάτων αυξάνει επίσης τις εισαγωγές πετρελαίου της Ινδίας.

Η χώρα πρόσθεσε 170.000 bpd που ανήκουν στις εταιρείες Bharat Petroleum Corp και HPCL-Mittal Energy.

Η Ινδία, η οποία εισάγει περίπου το 80% των πετρελαϊκών της αναγκών, έχει αναδειχθεί ως βασικός μοχλός για την αύξηση της παγκόσμιας ζήτησης πετρελαίου.

Το κράτος της Νότιας Ασίας πρόκειται να ξεπεράσει την Κίνα ως την ταχύτερα αναπτυσσόμενη αγορά πετρελαιοειδών στην Ασία, με τη ζήτηση καυσίμων να αυξάνεται κατά 6,1% το 2018, σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση της αμερικανικής υπηρεσίας πληροφοριών ενέργειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου