Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2017

Αλλαγές στο σύστημα παρακολούθησης της ποιότητας καυσίμων

Αποτέλεσμα εικόνας για βενζινη
Από το energypress.gr
Στις ευρωπαϊκές οδηγίες σχετικά με την ποιότητα των καυσίμων βενζίνης και ντίζελ προσαρμόζεται η ελληνική νομοθεσία με απόφαση που υπογράφουν από κοινού η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου, ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δήμος Παπαδημητρίου και ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης.

Με βάση την απόφαση, αρμόδια αρχή για το σύστημα παρακολούθησης της ποιότητας καυσίμων (Σ.Π.Π.Κ.) είναι η Δ/νση Ενεργειακών Βιομηχανικών και Χημικών Προϊόντων του Γενικό Χημείο του Κράτους.

Για το σχεδιασμό της δειγματοληψίας των καυσίμων η χώρα χωρίζεται σε..
τρεις (3) γεωγραφικές περιοχές. Η περιοχή Α περιλαμβάνει την Αττική. Η περιοχή Β περιλαμβάνει τη Θεσσαλία, τη Μακεδονία, την Ήπειρο, τη Θράκη, τη Θεσσαλονίκη. Η περιοχή Γ περιλαμβάνει τη Στερεά Ελλάδα, την Εύβοια, τα Ιόνια νησιά, την Πελοπόννησο, την Κρήτη, το Αιγαίο.

Το Σ.Π.Π.Κ. εφαρμόζεται δυο φορές το χρόνο, χωριστά για τη θερινή περίοδο από 1 Μαΐου έως 30 Σεπτεμβρίου και τη χειμερινή περίοδο από 1 Οκτωβρίου έως 30 Απριλίου.

Σημεία δειγματοληψίας θα είναι τα πρατήρια εφοδιασμού υγρών καυσίμων. Τα σημεία δειγματοληψίας θα καθορίζονται με τυχαίο τρόπο.

Επίσης, προσδιορίζεται η διαδικασία για την προσαρμογή των επιτρεπόμενων αναλυτικών μεθόδων και των επιτρεπόμενων αποκλίσεων της τάσης ατμών.

Δείτε αναλυτικά την υπουργική απόφαση εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου