Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2017

Νέα επέκταση των λιμενικών εγκαταστάσεων της Μότορ Όιλ στο διυλιστήριο των Αγίων Θεοδώρων

Αποτέλεσμα εικόνας για μοτορ οιλ
Από το worldenergynews.gr
Αφορά στην εγκατάσταση αγκυροβολίου ανοιχτής θαλάσσης, συστήματος αγωγών όδευσης και συστήματος συλλεκτήρα
Στην επέκταση των λιμενικών εγκαταστάσεων, αλλά και του συστήματος αγωγών μεταφοράς πετρελαίου από πλοία προς το διυλιστήριο προχωρεί η Μότορ Όιλ Ελλάς καθώς εγκρίθηκε από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας η τροποποίηση της Απόφασης Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων (ΑΕΠΟ) του διυλιστηρίου της στους Αγίους Θεοδώρους. 

Η σχετική απόφαση υπογράφεται από την αρμόδια γενική διευθύντρια Περιβαλλοντικής Πολιτικής του ΥΠΕΝ και αφορά την..
τροποποίηση της Απόφασης Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων (ΑΕΠΟ), λειτουργίας του διυλιστηρίου της Μότορ Όιλ – Διυλιστήρια Κορίνθου ΑΕ στην περιοχή των Αγ. Θεοδώρων. Πρέπει να σημειωθεί η ΑΕΠΟ έχει εγκριθεί για πρώτη φορά το 2009 και τροποποιήθηκε το 2011, το 2013 και το 2014, δηλαδή κάθε φορά που η Μότορ Όιλ προχωρούσε στην υλοποίηση επενδύσεων ανάπτυξης και εκσυγχρονισμού των διυλιστηρίων και των αποθηκευτικών εγκαταστάσεων της. 

Η τελευταία τροποποίηση της ΑΕΠΟ αφορά την εγκατάσταση αγκυροβολίου ανοιχτής θαλάσσης, συστήματος αγωγών όδευσης και συστήματος συλλεκτήρα (PLEM, pipeline end manifold). 

Συγκεκριμένα εγκρίθηκε η προσθήκη των ακόλουθων υποδομών: 
•    Αγκυροβόλιο ανοιχτής θαλάσσης για την υποδοχή πλοίων τύπου τάνκερ, μεγίστης χωρητικότητας 150.000DWT, με σύστημα πολλαπλών ναυδέτων σε απόσταση 870m περίπου από την ακτή, για την εκφόρτωση πετρελαιοειδών. 
•    Σύστημα αγωγών όδευσης (συνολικού μήκους περίπου 1.150m, μήκος χερσαίου και θαλάσσιου τμήματος 250m και 900m, αντίστοιχα και βάθη όδευσης έως και -50m), ώστε να επιτρέπεται η σύνδεση του πλοίου με το υφιστάμενο σύστημα σωληνώσεων και με τις δεξαμενές των εγκαταστάσεων του διυλιστηρίου.
•    Σύστημα συλλεκτήρα (PLEM, pipeline end manifold) στον πυθμένα δύο ενισχυμένων ελαστικών αγωγών φόρτωσης (hoses) που συνδέονται με το εξυπηρετούμενο δεξαμενόπλοιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου