Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΣΤΑ ΕΛΠΕ

Αποτέλεσμα εικόνας για ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΣΤΑ ΕΛΠΕ
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

             Ευχόμαστε καλή χρονιά με υγεία σε όλους τους συναδέλφους και τις οικογένειες τους.  Η χρονιά του 2017 θα έχει δυσκολίες μπροστά μας, τις οποίες πρέπει με αγωνιστική στάση και αισιοδοξία να αντιμετωπίσουμε.

             Η χρονιά στα ΕΛΠΕ μπήκε με την υλοποίηση της απαίτησης των εργαζομένων στο σύνολό τους για τεχνική υποστήριξη των βαρδιών με 2ο ηλεκτρολόγο, τεχνίτες οργάνων και μηχανικούς. Εδώ όμως για άλλη μια φορά αξιοποιείται από την εταιρεία η μέθοδος της εργολαβίας. Στις ΒΕΑ, για παράδειγμα, από 1η Γενάρη, ενσωματώθηκαν οι συνάδελφοι στη βάρδια. Ωστόσο, αρκετοί συνάδελφοι που στελεχώνουν αυτές τις θέσεις είναι εργαζόμενοι σε εργολάβο,  5 τεχνίτες οργάνων και 5 μηχανικοί, ενώ οι ηλεκτρολόγοι υπολείπονται 2 πόστων, τα οποία θα καλύπτουν οι συνάδελφοι με 12ωρη υπερωριακή εργασία.

                        ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ

             Το πρόβλημα, κατά τη γνώμη μας, είναι..
ότι αξιοποιείται η εργολαβία και στη βάρδια.  Για να είμαστε πιο ακριβείς επεκτείνεται και στη βάρδια. Μετά την καθιέρωση της κάλυψης πόστων βάρδιας στα τμήματα θειαφιού σε ΒΕΑ και ΒΕΕ, έρχονται με αυτές τις εξελίξεις και άλλα πόστα. Ακόμα, με αυτό τον τρόπο «σπάει» η σύμβαση, όταν για την ίδια δουλειά υπάρχει εντελώς διαφορετική αμοιβή.

                        ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΛΥΣΗ

             Η λύση που πρέπει και μπορεί να δοθεί, είναι η πρόσληψη εργαζομένων με εργασιακή σχέση αορίστου χρόνου και η υπαγωγή τους στην ΕΣΣΕ των ΕΛΠΕ. Είναι η κατάργηση του θεσμού της εργολαβίας στον Όμιλο συνολικότερα. Να γίνουν οι κατάλληλες προσλήψεις, για να καλυφθούν όλα τα κενά.

             Αυτό δεν πρόκειται βέβαια να το φέρει η καλή θέληση της εταιρείας, ούτε «το ενδιαφέρον της για τον άνθρωπο». Μπορούν να το επιβάλλουν μόνο οι αγώνες των εργαζομένων.

                        ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΣΕΕΠ

             Μεγάλες ευθύνες έχει η διοίκηση του ΠΣΕΕΠ και προσωπικά οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι των εργαζομένων στο ΔΣ της εταιρείας, καθώς είναι σε γνώση τους η απόφαση αυτή για λειψή στελέχωση των τεχνιτών βάρδιας από τις 5 Οκτωβρίου 2016. Όχι μόνο δεν έκαναν κάτι γι’ αυτό, αλλά πιάστηκαν να ψεύδονται ενώπιoν του Γενικού Συμβουλίου του ΠΣΕΕΠ, όταν απέκλειαν κατηγορηματικά ότι μπορεί να υπάρχουν κενά ή να αξιοποιηθούν εργαζόμενοι στον εργολάβο.

             Φαίνεται ότι υπήρξε μεθόδευση για αυτές τις εξελίξεις. Είναι επιτακτικό να συνεδριάσει το ΔΣ του Σωματείου και να πάρουν θέση όλοι!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου