Τετάρτη 10 Αυγούστου 2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΑΚΕ ΕΛΠΕ

Αποτέλεσμα εικόνας για ΔΑΚΕ ΕΛΠΕ
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Μια σειρά από σοβαρά περιστατικά αστοχιών εξοπλισμού στο Διυλιστήριο Ασπροπύργου και ο τρόπος αντιμετώπισης τους, έδειξαν για μια ακόμη φορά την ένδεια του “γίγαντα”.

Οι αλόγιστες προαγωγές και μετακινήσεις διευθυντών αλλά και οι «εθελούσιες» απολύσεις, ο παραγκωνισμός και η δημιουργία ψυγείων για ικανά στελέχη, έχουν ήδη θέσει σε τροχιά διάλυσης την Εταιρεία σε πολλούς και νευραλγικούς τομείς. Οι προαγωγές και αναβαθμίσεις ημετέρων, αλλά και διαφόρων φιλόδοξων αυλικών και τυχάρπαστων χειροκροτητών χωρίς κανένα αξιοκρατικό κριτήριο έφεραν στις ηγετικές βαθμίδες στελέχη χωρίς εμπειρία, γνώσεις και κρίση.

Η ηγετική βαθμίδα αντί να ..
συντονίζει με στιβαρότητα, να εμπνέει και να καθοδηγεί με όραμα το προσωπικό και να προάγει την αξιοκρατία κάνει ακριβώς τα αντίθετα. Η διοίκηση και ο συντονισμός γίνονται με ατολμία, η στρατηγική, το όραμα και ο προσανατολισμός δεν είναι σαφή, η αναξιοκρατία  ζει και βασιλεύει και η απειρία πολλών στελεχών δημιουργεί σοβαρά προβλήματα και λάθη. Σε περιστατικά ανωμαλιών τα αποτελέσματα καθορίζονται από την τύχη και όχι από τον σχεδιασμό και τις συντονισμένες δράσεις.

Τα κατώτερα στελέχη είναι καπελωμένα και παρακολουθούν άναυδα ή σχολιάζουν σκωπτικά τα έργα τις παραλήψεις και την αδράνεια των διοικούντων.

Οι αμφιλεγόμενοι κυβερνητικοί τοποτηρητές με τις άκριτες επιλογές τους υποστηρίζουν και ενδυναμώνουν το “σύστημα”, η διαχρονική δράση του οποίου ευθύνεται για την σημερινή απογοητευτική εικόνα.  Οι εργαζόμενοι ζούνε μέσα στο φόβο για την προσωπική τους ασφάλεια  και  για το αύριο της Εταιρείας.

Στην δημιουργία αυτού του κλίματος έχει συμμετοχή και το προεδρείο του ΠΣΕΕΠ. Οι αποχωρήσεις έμπειρων συναδέλφων χωρίς αντικατάσταση πριν δυο χρόνια, το πετσόκομμα των οργανογραμμάτων,  η ανοχή στην καθυστέρηση των προσλήψεων και μια σειρά μικροκομματικών επιλογών και πολιτικών έχουν βοηθήσει να πάμε προς αυτή την φθίνουσα πορεία που βιώνουμε σήμερα.

Είναι  επιτακτική ανάγκη να αντιστραφεί η σημερινή αρνητική εικόνα για το καλό όλων των εργαζομένων και του Ομίλου. Στις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που βιώνει η χώρα η προσθήκη εσωτερικών προβλημάτων δυσχεραίνει επιπλέον την προσπάθεια για καλή πορεία της Εταιρείας.

Η ερασιτεχνική διαχείριση, η κομματοκρατία , οι συμβιβασμοί με το “σύστημα” και η αναξιοκρατία πρέπει να σταματήσουν. Οι πρωτοβουλίες προς αυτή την κατεύθυνση είναι επιτακτικές για το μέλλον του Ομίλου και θα πρέπει να αναληφθούν άμεσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου