Τετάρτη 10 Αυγούστου 2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΣΕΕΠ

Αποτέλεσμα εικόνας για ΠΣΕΕΠ
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

            Με αφορμή μια σειρά αστοχιών εξοπλισμού στο διυλιστήριο του Ασπροπύργου πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ Προεδρείου του Σωματείου και του Δ/ντή Ι Διυλιστηρίου Ασπροπύργου την Τρίτη 09/08/16, προκειμένου να ενημερωθούμε για τα απανωτά περιστατικά τα οποία συμβαίνουν το τελευταίο δεκαήμερο.

            Κατά τη διάρκεια ενημέρωσης – συζήτησης τέθηκαν από το Προεδρείο ζητήματα που έχουν να κάνουν με την ασφάλεια των εργαζόμενων και των εγκαταστάσεων, με την άμεση επαναφορά της Βάρδιας Συντήρησης (όπως έχει συμφωνηθεί μεταξύ Σωματείου και Εταιρείας), με την επαναφορά και προσθήκη πόστων όπως στον Πίνακα Ελέγχου του FCC, στην U-4600 και στις Βοηθητικές Παροχές (Θερμικό ΒΕΑ) και την αντικατάσταση όλων των καλωδίων τροφοδοσίας υψηλής τάσης τα οποία έχουν ξεπεράσει τα 30 χρόνια χρήσης, όταν ο κατασκευαστής πιστοποιεί διάρκεια ζωής με ανώτερο όριο τα 20 χρόνια.

            Επιπροσθέτως, τονίσαμε τη μεγάλη μας..
αγωνία και ανησυχία για τα συνεχόμενα και πυκνά περιστατικά τα οποία συνεχίζουν να συμβαίνουν σε σύντομο χρόνο από την γενική συντήρηση!!!;;;;;;

            Ιδιαίτερα, μας προβληματίζει η απάθεια και η ευκολία με την οποία μας δίνονταν οι απαντήσεις σχετικά με τα συμβάντα σαν να μην συμβαίνει τίποτα και ότι όλα είναι τυχαία και αντιμετωπίσιμα. Ανησυχούμε για τον τρόπο με τον οποίο τα στελέχη της Εταιρείας αντιμετωπίζουν τις συγκεκριμένες καταστάσεις.

           Τα οράματα περί ολιστικής ασφάλειας που η Διοίκηση μας παρουσίασε φαίνονται ως προφάσεις εν αμαρτίες που σκοπό έχουν όχι να αντιμετωπίσουν τα πραγματικά προβλήματα, αλλά να καλύψουν θεωρητικά το έλλειμμα που υπάρχει.

           Κύριοι της Διοίκησης,

            Με την παρούσα ανακοίνωση, σας κρούουμε τον κώδωνα του άμεσου κινδύνου για ακόμη μια φορά. Σταματήστε την υπεροψία και ασχοληθείτε σοβαρά με τα θέματα Λειτουργίας, Ασφάλειας και Εκπαίδευσης των διυλιστηρίων.

           Σταματήστε τις τοποθετήσεις ημετέρων σε κρίσιμα πόστα και αξιοποιήστε ικανά στελέχη που έχετε στα “ψυγεία”.

            Η ανοχή και η υπομονή μας έχει στερέψει. Πάρτε άμεσα μέτρα για να μη θρηνήσουμε άλλα θύματα. Σας καθιστούμε αποκλειστικά υπεύθυνους για ότι συμβεί από δω και στο εξής.

            Όσο μας αφορά, θα ενεργοποιήσουμε όλους τους Φορείς (ΚΕΠΕΚ -ΣΕΠΕ, ΕΥΑΕ κλπ), προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητοι έλεγχοι και οι διορθωτικές κινήσεις που απαιτούνται προκειμένου να είμαστε ασφαλείς.

            Τέλος, συγχαίρουμε όλους τους εργαζόμενους που με αίσθημα ευθύνης και επαγγελματισμού αντιμετώπισαν όλα τα παραπάνω περιστατικά για μία ακόμη φορά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου