Τετάρτη 10 Αυγούστου 2016

Ρωσία: Δηλώνει Έτοιμη να Συζητήσει Πιθανό «Πάγωμα» της Παραγωγής Πετρελαίου «Αλλά Δεν Είναι Αυτή τη Στιγμή Ουσιώδες»

Αποτέλεσμα εικόνας για πετρελαιοπηγη ρωσια
Από το energia.gr
Η Ρωσία είναι έτοιμη να συζητήσει για πιθανό «πάγωμα» της παραγωγής πετρελαίου, αλλά το θέμα αυτό δεν είναι αυτή τη στιγμή ουσιώδες. Αυτό δήλωσε χθες, Δευτέρα, ο Ρώσος Υπουργός Ενέργειας, Alexander Novak.

«Είχαμε πάντα τονίσει ότι είμαστε έτοιμοι για διαπραγματεύσεις. Ως εκ τούτου, αν είναι απαραίτητο – και αν, ας πούμε, οι χώρες του OPEC συζητήσουν το θέμα – είμαστε επίσης έτοιμοι να συμμετάσχουμε», ανέφερε ο Ρώσος Υπουργός.

Σύμφωνα με τον Novak, ωστόσο, δεν υπάρχουν ως τώρα οι προϋποθέσεις για να συζητηθεί η σταθεροποίηση του όγκου της παραγωγής πετρελαίου, δεδομένου ότι οι τιμές είναι «λίγο ή πολύ σε ένα αρκετά φυσιολογικό επίπεδο» - ανάμεσα στα 40 και 50 δολ. το βαρέλι.

«Αλλά αν οι τιμές πέσουν, σίγουρα αυτό θα..
μπορούσε να καταστεί αναγκαίο. Όσο πλησιάζει η χειμερινή περίοδος θα χρειαστεί να επιβλέπουμε την κατάσταση σχετικά με τις τιμές. Τώρα βρισκόμαστε στο απόγειο της θερινής ζήτησης και κατανάλωσης πετρελαίου. Η εποχική φύση του θα πρέπει να τεθεί υπ’ όψιν», πρόσθεσε ο Ρώσος Υπουργός Ενέργειας.

Είχαν προηγηθεί πληροφορίες για νέα, άτυπη συνάντηση των χωρών του OPEC στο περιθώριο του Διεθνούς Ενεργειακού Φόρουμ στο Αλγέρι, στις 26 Σεπτεμβρίου.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με δήλωση του εκπρσώπου του ρωσικού Υπουργείου Ενέργειας, την περασμένη Παρασκευή, ο Alexander Novak δεν έχει λάβει επίσημη πρόσκληση από τον OPEC για να συμμετάσχει στη συνάντηση αυτή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου