Τετάρτη 10 Αυγούστου 2016

H Πορτογαλία δίνει τέλος στις επιδοτήσεις για τις ΑΠΕ

Αποτέλεσμα εικόνας για H Πορτογαλία δίνει τέλος στις επιδοτήσεις για τις ΑΠΕ
Από το energypress.gr
Η Πορτογαλία πρόκειται να εξαλείψει σταδιακά τις επιδοτήσεις προς τους παραγωγούς ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, δήλωσε στο Reuters υψηλόβαθμος κυβερνητικός αξιωματούχος.

Ο γενικός γραμματέας ενέργειας, Χόρχε Σεγκούρο Σάντσες, διευκρίνισε στο πρακτορείο ότι δεν θα υπάρξουν απότομες αλλαγές στην νομοθεσία, τονίζοντας πως η σοσιαλιστική κυβέρνηση θα συνεχίσει την προώθηση των ΑΠΕ. Οι επιδοτήσεις θα διακοπούν σταδιακά καθώς τα συμβόλαια θα αρχίσουν να λήγουν το 2017, αλλά η πορτογαλική κυβέρνηση δεν θα ακυρώσει τις υφιστάμενες συμφωνίες όπως έκανε η γειτονική Ισπανία, σημείωσε ο ίδιος.

«Οι επενδυτές πρέπει..
να νιώθουν ασφαλείς για την επένδυση τους, οπότε δεν πρόκειται να αλλάξουμε τους κανονισμούς στη μέση του παιχνιδιού» ανέφερε στην συνέντευξη, αποκλείοντας μια ακύρωση των εγγυημένων τιμών για τους παραγωγούς στα υφιστάμενα συμβόλαια.

«Αλλά όταν τα συμβόλαια λήξουν, τότε θα πάνε στην αγορά. Δεν εγκρίνω μια επέκταση των επιδοτήσεων» τόνισε.

Οι τεχνολογίες στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας έχουν γίνει λιγότερο ακριβές και οι επενδύσεις σε πολλά έργα έχουν ήδη αποδώσει, κάτι που σημαίνει πως οι τιμές στην αγορά είναι συχνά πολύ πιο χαμηλές από τις σημερινές επιδοτούμενες τιμές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου