Δευτέρα 18 Ιουλίου 2016

Η Ομάδα Ρομποτικής του 1ου ΓΕΛ Κομοτηνής ευχαριστεί τα ΕΛΠΕ

Από το energypress.gr
Κατά την ημέρα επίσκεψης του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΛΠΕ, Γρ. Στεργιούλη στο εργοστάσιο της Diaxon στις 6 Ιουλίου, στο πλαίσιο της Ενημερωτικής Συνάντησης με τους εργαζόμενους, επισκέφθηκε το εργοστάσιο η ομάδα Ρομποτικής του 1ου ΓΕΛ Κομοτηνής ("Robotgang"),  η οποία πρόσφατα έλαβε χορηγία από την ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ για να συμμετάσχει σε παγκόσμιο διαγωνισμό ρομποτικής στις ΗΠΑ. 

Το Μάρτιο, η ομάδα Ρομποτικής "Robotgang", είχε συμμετάσχει στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, Έρευνας και Καινοτομίας "First Lego League", ο οποίος διεξήχθη υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων στη Θεσσαλονίκη. Ξεκινώντας από μηδενική βάση, με τη συνδρομή της Μητρόπολης και επιχειρήσεων της τοπικής κοινωνίας, κατάφερε να καλύψει τα απαραίτητα έξοδα για τη συμμετοχή της. Αν και ομάδα ενός δημόσιου σχολείου, συναγωνίστηκε..
επάξια ομάδες μεγάλων πόλεων και ιδιωτικών σχολείων και τελικά κατάφερε να κερδίσει, ανάμεσα σε 54 συμμετέχουσες ομάδες από όλη την Ελλάδα, το 1ο βραβείο καινοτόμου λύσης και την 1η θέση στη γενική κατάταξη του διαγωνισμού.

Στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Ρομποτικής, που έλαβε χώρα το Μάιο, συμμετείχαν 72 ομάδες από 30 πολιτείες των ΗΠΑ και 16 χώρες. Δεν υπήρξε γενική κατάταξη.  Ο διαγωνισμός αφορούσε 3 τομείς: project(ιδέα), προγραμματισμός robot και core values.  Η ομάδα του ΓΕΛ Κομοτηνής προτάθηκε για βράβευση στον τομέα Project (και συγκεκριμένα στον υποτομέα Παρουσίαση) αλλά δεν έλαβε τελικά κάποια διάκριση. 

Η επίσκεψη της ομάδας των μαθητών/καθηγητών στην DIAXON πραγματοποιήθηκε για να αποδοθεί ένα ευχαριστώ στην εταιρεία μας για την ευγενική της χορηγία. Συνημμένη μπορείτε να βρείτε την επιστολή που είχε στείλει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Λυκείου στις 23 Μαρτίου για να δοθεί η χορηγία, όπου υπάρχουν πληροφορίες για τη διάκριση της ομάδας στον Ελληνικό διαγωνισμό Ρομποτικής το Μάρτιο 2016 και το σχετικό αίτημα για τη συμμετοχή στον παγκόσμιο διαγωνισμό στις ΗΠΑ το Μάιο 2016. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου