Δευτέρα 18 Ιουλίου 2016

Οι πετρελαιοπαραγωγοί ετοιμάζονται για βουτιά το β' εξάμηνο

Αποτέλεσμα εικόνας για Οι πετρελαιοπαραγωγοί
Από το euro2day.gr
Έπειτα από δύο χρόνια χαμηλών τιμών, οι πετρελαιοπαραγωγοί δεν ποντάρουν σε ένα ράλι. Αντίθετα ετοιμάζονται για τρίτη χρονιά μειωμένων τιμών, «αγοράζοντας» προστασία έναντι της βουτιάς που αναμένεται.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, η Laredo Petroleum γνωστοποίησε στις 14 Ιουλίου ότι αντιστάθμισε πάνω από δύο εκατομμύρια βαρέλια της παραγωγής του 2017, νωρίτερα αυτό το μήνα. Οι εταιρίες εξόρυξης έχουν αυξήσει τα πονταρίσματά τους στις μειούμενες τιμές κατά 29% φέτος.

«Οι παραγωγοί έχουν ξεπουλήσει σε αυτό το ράλι», επεσήμανε ο Stephen Schork, πρόεδρος του Schork Group στην Πενσιλβάνια. «Οι εταιρίες που έχουν καταφέρει να επιβιώσουν, αντισταθμίζουν σε αυτό το ράλι», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με στοιχεία της..
Commodity Futures Trading Commission, οι παραγωγοί αύξησαν τα πονταρίσματα στις μειούμενες τιμές για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα τις επτά ημέρες που έληξαν στις 12 Ιουλίου. Τα στοιχήματα short αυξήθηκαν κατά 8.566 futures και options μαζί, αριθμός που αντιστοιχεί σε ένα ποσοστό 1,6%.

Οι εταιρίες εξόρυξης εκμεταλλεύονται επίσης το ράλι προκειμένου να αντλήσουν από τις κεφαλαιαγορές. Οι Αμερικανοί παραγωγοί πετρελαίου και αερίου πουλάνε μετοχές με ταχύτητα ρεκόρ, χρησιμοποιώντας τα μετρητά για να αποπληρώσουν χρέη ή να «αγοράσουν προοπτικές» στον τομέα και ταυτόχρονα τονώνοντας τον ισολογισμό τους από πλευράς ενεργητικού.

Μέχρι στιγμής φέτος, οι εταιρίες έχουν συγκεντρώσει πάνω από 16 δισ. δολάρια σε ίδια κεφάλαια, σύμφωνα με στοιχεία που έχει συλλέξει το πρακτορείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου