Δευτέρα 18 Ιουλίου 2016

"Εκρηκτική" κατάσταση στα καύσιμα λόγω υπερφορολόγησης

Αποτέλεσμα εικόνας για "Εκρηκτική" κατάσταση στα καύσιμα λόγω υπερφορολόγησης
Από το capital.gr
Η υπέρμετρη αύξηση της φορολογίας στα καύσιμα οδήγησε σε μείωση της κατανάλωσης σχεδόν κατά 40%, ενώ παράλληλα έβαλε "λουκέτο" σε 3.000 πρατήρια και έξι εταιρίες εμπορίες. Σύμφωνα με την "Καθημερινή της Κυριακής", που φιλοξενεί συνέντευξη του προέδρου του Συνδέσμου Εταιριών Εμπορίας Πετρελαιοειδών Ελλάδας (ΣΕΕΠΕ), κ. Γιάννη Αληγιζάκη,  η μείωση της κατανάλωσης οδήγησε και στην απώλεια 15.000 θέσεων εργασίας.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, το κράτος θεωρεί τη..
φορολόγηση των καυσίμων τον πιο ασφαλή φοροεισπρακτικό μηχανισμό. Ωστόσο σε βάθος χρόνου, τα κρατικά έσοδα μειώνονται πολύ εξαιτίας της μείωσης της κατανάλωσης.  Σύμφωνα με τον κ. Αληγιζάκη,  από το 2011 λόγω της υπερφορολόγησης τα κρατικά έσοδα υποχώρησαν κατά 25%.

Ο πρόεδρος του ΣΕΕΠΕ, από τη πλευρά του καλεί την κυβέρνηση να στρέψει την προσοχή της στην καταπολέμηση της παραβατικότητας και του λαθρεμπορίου και ζητά την εντατικοποίηση των ελέγχων σε όλα τα στάδια της εφοδιαστικής αλυσίδας. "Η πάταξη του λαθρεμπορίου και κάθε μορφής παραβατικότητας θα ενισχύσει τα κρατικά έσοδα και θα αποκαταστήσει την αίσθηση δικαιοσύνης", δηλώνει.

Τέλος, ζητά από την κυβέρνηση, εφόσον οι συνθήκες το επιτρέψουν, να επανεξετάσει το θέμα της επικείμενης αύξησης της φορολογίας, αφού τα στοιχεία δείχνουν ότι οι αυξημένοι φόροι οδηγούν σε μειωμένες καταναλώσεις και τελικά σε μειωμένα κρατικά έσοδα.     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου