Τρίτη 5 Ιουλίου 2016

Η Qatargas υπογράφει πολυετείς συμφωνίες παροχής LNG σε Ευρώπη και Πακιστάν


Από το naftikachronika.gr
Με επίσημη ανακοίνωσή της, η παραγωγός LNG Qatargas ενημερώνει ότι έχει προχωρήσει στη σύναψη μίας μακροχρόνιας Σύμβασης Αγοράς και Πώλησης (SPA) με την Global Energy Infrastructure Limited (GEIL) για την προμήθεια 1,3 τόνων υγροποιημένου φυσικού αερίου προς το Πακιστάν σε ετήσια βάση και μία διάρκεια 20 ετών, με την δυνατότητα αύξησης του εξαγόμενου LNG στα επίπεδα των 2,3 εκατ. τόνων.
Το LNG θα παρέχεται ..
στο Πακιστάν από τη μονάδα Qatargas 2, που αποτελεί μία κοινοπραξία μεταξύ της Qatar Petroleum, της ExxonMobil και της Total, και η οποία άρχισε την παραγωγή της το 2009.
Το πρώτο φορτίο αναμένεται να παραδοθεί στο Πακιστάν το 2018 από ναυλωμένα από την Qatargas πλοία μεταφοράς LNG «Q-Flex».
Ο Saad Sherida Al-Kaabi, πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Qatargas, με αφορμή τη συμφωνία δήλωσε «Είμαστε υπερήφανοι για το γεγονός ότι μπορούμε να στηρίξουμε χώρες που επιθυμούν να ενισχύσουν την ενεργειακή τους ασφάλεια. Αυτή η νέα συμφωνία έρχεται να ενισχύσει την εμπιστοσύνη μας στο Πακιστάν ως μία σημαντική αγορά ενέργειας με μεγάλες αναπτυξιακές προοπτικές».
Πέραν, όμως, του Πακιστάν η Qatargas υπέγραψε και μία συμφωνία με το Ευρωπαϊκό Κέντρο Εμπορίας Ενέργειας (RWE Supply & Trading – RWEST) για την παράδοση σε ετήσια βάση ποσότητας LNG 1,1 εκατ. τόνων στην βορειοδυτική Ευρώπη και για μία περίοδο επτάμιση ετών.
Όπως και στην περίπτωση του Πακιστάν η μεταφορά έχει προγραμματιστεί να γίνει με ναυλωμένα από την Qatargas πλοία μεταφοράς LNG «Q-Flex», που έχουν μήκος 315 και πλάτος 50 μέτρα και χωρητικότητα που φτάνει τα 210.100 έως 217.000 m3.
Τα φορτία προς την δυτική Ευρώπη θα παρέχονται από την εγκατάσταση Qatargas 3, μία κοινοπραξία μεταξύ της Qatar Petroleum, της ConocoPhillips και της Mitsui & Co. Ltd.

Φωτό: flickr.com/QATARGAS/Ship Construction (Q-Flex and Q-Max) at SHI

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου