Πέμπτη 23 Ιουνίου 2016

«Πουλά» 400.000 πελάτες της η ΔΕΗ

Αποτέλεσμα εικόνας για δεη
Από το euro2day.gr
Πώληση χαρτοφυλακίου πελατών που αντιστοιχούν στο 6% της αγοράς λιανικής, ανήγγειλε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ  Μανώλης Παναγιωτάκης, μιλώντας στο συνέδριο του Economist.

Συγκεκριμένα, αναφερόμενος στις πρωτοβουλίες που θα λάβει στο πλαίσιο απελευθέρωσης της αγοράς με μείωση του μεριδίου της ΔEΗ, ο κ. Παναγιωτάκης τόνισε ότι μέχρι τον Σεπτέμβριο θα δημιουργηθεί εταιρεία στην οποία θα μεταφερθεί χαρτοφυλάκιο 400.000 πελατών από όλες τις κατηγορίες.

Η εταιρεία στη συνέχεια θα..
διατεθεί για πώληση μετά από διαγωνισμό που θα γίνει τον Σεπτέμβριο. Το ποσοστό αυτό θα προστεθεί στο 10% που κατέχουν οι ανεξάρτητοι προμηθευτές στο τέλος Μαΐου, το οποίο αναμένεται να αυξηθεί ακόμη περισσότερο μέχρι το τέλος του χρόνου.

Όπως δε τόνισε ο ίδιος, με τον τρόπο αυτό η ΔEΗ θα αποφύγει την απώλεια μόνο των καλών πελατών με υψηλά περιθώρια, καθώς στο χαρτοφυλάκιο θα περιλαμβάνονται όλες οι κατηγορίες.

Σύμφωνα εξάλλου με τον κ. Παναγιωτάκη, ο διαγωνισμός θα απευθύνεται σε σοβαρούς ανταγωνιστές της ΔEΗ που λειτουργούν στρατηγικά στην αγορά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου