Δευτέρα 30 Μαΐου 2016

Διατμηματικό μεταπτυχιακό στην έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων


Το Τμήμα Γεωλογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ως επισπεύδον Τμήμα, η Σχολή Μηχανικών Μεταλλείων – Μεταλλουργών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, το Τμήμα Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, ανακοινώνουν την έναρξη λειτουργίας του 2ου κύκλου του Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (Δ.Π.Μ.Σ.) «Έρευνα και Εκμετάλλευση Υδρογονανθράκων», το οποίο σύμφωνα με το ΦΕΚ3603/31/12/2014 τ.Β΄ οδηγεί στην απονομή του τίτλου: Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης (Μάστερ) στην Έρευνα και Εκμετάλλευση Υδρογονανθράκων (MSc in Hydrocarbons Exploration and Exploitation).

Στο Διατμηματικό Πρόγραμμα Mεταπτυχιακών Σπουδών (Δ.Π.Μ.Σ.) γίνονται δεκτοί..
πτυχιούχοι Σχολών Θετικών Επιστημών, Πολυτεχνικών Σχολών, Τμημάτων Περιβάλλοντος και γενικότερα Τμημάτων Πανεπιστημίων της ημεδαπής, με πτυχία συναφή προς το πεδίο ειδίκευσης του Δ.Π.Μ.Σ. και ομοταγών αναγνωρισμένων ιδρυμάτων της αλλοδαπής. Επίσης, γίνονται δεκτοί πτυχιούχοι Τμημάτων ΤΕΙ συναφούς γνωστικού αντικειμένου. Εκτός από τους πτυχιούχους, γίνονται δεκτοί και όσοι αποδεδειγμένα θα αποκτήσουν πτυχίο έως τις 31 Οκτωβρίου 2016. Στο 2ο κύκλο του προγράμματος, που θα αρχίσει τον Οκτώβριο του 2016, θα εισαχθούν τριάντα (30) μεταπτυχιακοί φοιτητές.

Οι υποψήφιοι μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα http://hydrocarbons.geo.auth.gr του Δ.Π.Μ.Σ. από τις 10 Μαρτίου 2016.

Η ημερομηνία λήξης υποβολής των δικαιολογητικών παρατείνεται έως τις 20 Ιουλίου 2016.

Η ηλεκτρονική αίτηση πρέπει να συνοδεύεται από σειρά δικαιολογητικών, σε μορφή pdf, που θα επισυναφθούν στα ειδικά πεδία της ιστοσελίδας.

Tα απαιτούμενα δικαιολογητικά είναι: 1. Ηλεκτρονική αίτηση. 2. Αναλυτικό βιογραφικό σημείωμα. 3. Πτυχίο. 4. Πιστοποιητικό αναλυτικής βαθμολογίας Πτυχίου με ακριβή Μ.Ο. 5. Δύο συστατικές επιστολές για την ακαδημαϊκή επάρκεια του υποψηφίου, κατά προτίμηση από μέλη ΔΕΠ. 6. Αποδεικτικό γνώσης αγγλικής γλώσσας που μπορεί να είναι: Proficiency του Cambridge University ή του University of Michigan, ή Toefl 215 (computer based) και άνω ή IELTS 6 και άνω. Δεν ζητείται αποδεικτικό αγγλικής γλώσσας όταν ο υποψήφιος έχει αποφοιτήσει από αγγλόφωνο πανεπιστήμιο. 7. Ψηφιακή προσωπική φωτογραφία του υποψηφίου, πρόσφατη, έγχρωμη, ευκρινής, σε ουδέτερο φόντο, διαστάσεων 240x240 pixels, σε μορφή jpg, μεγέθους έως 2 MB. 8. Αστυνομική Ταυτότητα ή Διαβατήριο. 9. Αναγνώριση του Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π. (πρώην ΔΙΚΑΤΣΑ) για όσους έχουν Πτυχία από Πανεπιστήμια του εξωτερικού. Συμπληρωματικά μπορούν να επισυναφθούν, εφόσον υπάρχουν: 10. Άλλος Μεταπτυχιακός τίτλος σπουδών. 11. Συστατικές επιστολές για επαγγελματική εμπειρία από εργοδότες. 12. Άλλα αποδεικτικά επιστημονικής δραστηριότητας ή/και επαγγελματικής εμπειρίας. 13. Πρόσθετα προσόντα.

Η διαδικασία των υποψηφίων που έχουν υποβάλλει εμπρόθεσμα ηλεκτρονική αίτηση και το σύνολο των απαιτούμενων δικαιολογητικών γίνεται σε τρεις φάσεις:

Πρώτη φάση: Η Επιτροπή Αξιολόγησης που αποτελείται από μέλη της Ειδικής Διατμηματικής Επιτροπής (Ε.Δ.Ε.) του Δ.Π.Μ.Σ., αξιολογεί τις υποβληθείσες αιτήσεις, καταρτίζει την κατάσταση όλων των υποψηφίων και προκρίνει για συνέντευξη τον αριθμό υποψηφίων, που έχουν συγκεντρώσει την υψηλότερη βαθμολογία. Τα προσόντα των υποψηφίων και ο βαθμός πληρότητας αυτών συναξιολογούνται με πολυκριτηριακή μέθοδο, σύμφωνα με τον κανονισμό του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών και βαθμολογούνται βάσει ενός αλγορίθμου.

Δεύτερη φάση: Οι προκριθέντες υποψήφιοι θα κληθούν σε συνέντευξη η οποία θα πραγματοποιηθεί σε αίθουσα του Τμήματος Γεωλογίας του Α.Π.Θ. Μετά τη συνέντευξη η Επιτροπή Αξιολόγησης κατατάσσει όλους τους υποψήφιους με βάση τη βαθμολογία τους, από την υψηλότερη προς τη χαμηλότερη.

Τρίτη φάση: Η Ε.Δ.Ε. του Δ.Π.Μ.Σ. αποφασίζει για την τελική λίστα των εισακτέων στο Α’ εξάμηνο του Δ.Π.Μ.Σ., για το Ακαδημαϊκό Έτος 2016-2017 καθώς και για τη λίστα των επιλαχόντων. 3 ΑΔΑ:6ΤΚ446Ψ8ΧΒ-Π0Φ Σε περίπτωση μη κάλυψης των θέσεων η ίδια διαδικασία μπορεί να επαναληφθεί το Σεπτέμβριο του 2016.

Διευκρινίζεται ότι το ανωτέρω Δ.Π.Μ.Σ. απαιτεί την καταβολή διδάκτρων από τους σπουδαστές, δυο χιλιάδων εξακοσίων (2.600) ευρώ ετησίως. Τα μαθήματα γίνονται στη Θεσσαλονίκη, όπου όλοι οι διδάσκοντες από τα συνεργαζόμενα Ιδρύματα προσέρχονται για να διδάξουν.

Πρόσθετες πληροφορίες παρέχονται από τη Γραμματεία του Δ.Π.Μ.Σ. στα τηλέφωνα 2310998364, 2310998555 και στην ιστοσελίδα του: http://hydrocarbons.geo.auth.gr


ΠΗΓΗ:energypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου