Σάββατο, 14 Μαΐου 2016

Κουβέιτ: «Οι πετρελαιοεξαγωγικές χώρες πρέπει να παγώσουν την παραγωγή τους»

Αποτέλεσμα εικόνας για πετρελαιο
Οι πετρελαιοεξαγωγικές χώρες πρέπει να παγώσουν την παραγωγή τους, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών του Κουβέιτ Χάλεντ Τζαράλα, προσθέτοντας ότι η αγορά δεν μπορεί να υποστηρίξει μια αύξηση της παραγωγής από το Ιράν, μετέδωσε σήμερα το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων KUNA.

"Δεν υπάρχει άλλη επιλογή από το πάγωμα της παραγωγής", μετέδωσε το KUNA επικαλούμενο δήλωση που έκανε ο Τζαράλα στο ιαπωνικό πρακτορείο ειδήσεων Jiji από το Τόκιο, όπου αυτός και ο υπουργός Πετρελαίου Άνας αλ Σάλεχ μετείχαν σε επιχειρηματικό σεμινάριο του Κουβέιτ και της Ιαπωνίας.

Σε ερώτηση που δέχθηκε σχετικά με την πολιτική παραγωγής του Ιράν, ο Τζαράλα απάντησε ότι..
"το Ιράν θα πρέπει να πάρει διδάγματα από την αγορά (...) η αγορά δεν δίνει κάποια ευκαιρία για την αύξηση της παραγωγής".

Τα μέλη του Οργανισμού Πετρελαιοεξαγωγικών Κρατών (ΟΠΕΚ) και άλλες πετρελαιοεξαγωγικές χώρες δεν κατάφεραν να καταλήξουν σε συμφωνία σε συνάντηση που είχαν στην πρωτεύουσα του Κατάρ Ντόχα στις 17 Απριλίου για το πάγωμα της παραγωγής τους για να φέρουν μια ισορροπία στην παγκόσμια αγορά πετρελαίου.

Το Ιράν, το οποίο επιδιώκει να ξανακερδίσει το μερίδιό του στην αγορά αυτή μετά την άρση πέρυσι των διεθνών κυρώσεων που του είχαν επιβληθεί, αρνήθηκε να μετάσχει στην πρωτοβουλία για πάγωμα των προμηθειών και η συμφωνία κατέρρευσε καθώς η Σαουδική Αραβία επέμεινε στη συμμετοχή της Τεχεράνης σε αυτήν.

ΠΗΓΗ;pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου