Σάββατο 14 Μαΐου 2016

Πλωτή εξέδρα εξόρυξης πετρελαίου φέρνει ο νέος Πρόεδρος του ΟΛΕ!

Έρχεται!
Άδεια παροπλισμού στον Κόλπο της Ελευσίνας για την ημιβυθιζόμενη πλωτή εξέδρα εξόρυξης πετρελαίου Eirik Raude, που ανήκει στην εταιρεία Ocean Rig, υπέγραψε την προηγούμενη εβδομάδα ο νέος Πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένα Ελευσίνας (ΟΛΕ) Σταύρος Δρακονταειδής!

Δεν πρόλαβε να κλείσει δεκαήμερο από την τοποθέτησή του και λαμβάνει μια απόφαση – προάγγελο αλλαγής πολιτικής επί τα χείρω στο σοβαρό θέμα του παροπλισμού πλοίων και όχι μόνο. Υπενθυμίζεται πως ο προηγούμενος Πρόεδρος κ. Σπύρος Μιχαήλ δεν είχε εγκρίνει τον παροπλισμό της πλωτής εξέδρας.

Δεν προξενεί κατάπληξη το γεγονός ότι..
παρότι ο Δήμαρχος της Ελευσίνας (νέο μέλος του Δ.Σ του ΟΛΕ) ήταν ενήμερος για το θέμα περιορίστηκε στην έκφραση μιας σιωπηρής διαφωνίας για τον παροπλισμό της πλωτής εξέδρας ενώ παρέλειψε να ενημερώσει, για την δυσμενή αυτή εξέλιξη, τόσο  το Δημοτικό Συμβούλιο – που συνήλθε σε συνεδρίαση την προηγούμενη Τρίτη – όσο και τους συμπολίτες.
EIRIK_RAUDE_SSDR
Την εντονότατη διαμαρτυρία της Κίνησης Πολιτών ΕCOELEUSIS και της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΠΑΡΑΛΙΑΣ καθώς και το αίτημα ανάκλησης της απόφασης  μετέφεραν σήμερα στον νέο Πρόεδρο του ΟΛΕ οι εκπρόσωποι των δύο Κινήσεων Χρήστος Χρηστάκης και Μελέτης Καββαδίας αντίστοιχα.

Ο νέος Πρόεδρος του ΟΛΕ όχι μόνο δεν αποδέχτηκε το αίτημα ανάκλησης της άδειας αλλά τόνισε ότι θα πασχίσει να γεμίσει με παροπλισμένα πλοία και τα 3 καραβοστάσια του Κόλπου!

Από τον διάλογο …υψηλών τόνων που διαμείφθηκε έγινε φανερό ότι για τον νέο Πρόεδρο του ΟΛΕ η προστασία του υπό ανάκαμψη ευαίσθητου οικοσυστήματος του Κόλπου αποτελεί τελευταία προτεραιότητα μπροστά στα άλλα προβλήματα του ΟΛΕ, ότι δεν είναι διατεθειμένος να δίνει λογαριασμό στην τοπική κοινωνία για τις επιλογές του ΟΛΕ, κι ακόμη, άκουσον – άκουσον, ότι ενδέχεται να «αξιοποιηθεί» το ανενεργό  διαλυτήριο του Σάββα για τις διαλύσεις των ναυαγημένων πλοίων!

.Το Οcean Rig Apollo στο Β Καραβοστάσι.
Το Οcean Rig Apollo στο Β Καραβοστάσι.

Η καθυστερημένη εγκατάσταση διοίκησης στον ΟΛΕ σε συνδυασμό με την σχεδόν άμεση αντικατάστασή της – και μάλιστα χωρίς καμία επαρκή αιτιολόγηση – χρεώνεται πολιτικά στους αρμόδιους Υπουργούς και στην Κυβέρνηση. Τις συνέπειες όμως εξακολουθεί να τις πληρώνει η περιοχή. Η Δημοτική Αρχή έπρεπε ήδη να είχε προσκαλέσει τον νέο Πρόεδρο του κρατιδίου του  ΟΛΕ στο Δημοτικό Συμβούλιο!

[Για την ιστορία και προς ενημέρωση του Προέδρου του ΟΛΕ: σήμερα 12/5/2016 στον Κόλπο της Ελευσίνας «φιλοξενούνται»: α) 27 ναυάγια πλοίων, β) 3 πλοία χαρακτηρισμένα επικίνδυνα και επιβλαβή,  γ) 13 προς χαρακτηρισμό πλοία ( με πρόταση του Λιμεναρχείου) επικίνδυνα και επιβλαβή,  δ) 4 πλοία κατασχεμένα,  ε) 17 πλοία παροπλισμένα (μαζί με το γεωτρύπανο Οcean Rig Appolo) στο Β Καραβοστάσι, απέναντι από τον Ευταξία και ε) 24 πλοία παροπλισμένα στο Γ  Καραβοστάσι, στο ανατολικό μέρος του Κόλπου.  Καληνύχτα σας!]


ΠΗΓΗ:ecoeleusis.org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου