Παρασκευή 8 Απριλίου 2016

Ράλι άνω του 6% για το αργό

Αποτέλεσμα εικόνας για Ράλι άνω του 6% για το αργό
Ράλι καταγράφουν οι τιμές του αργού πετρελαίου σήμερα, με τις προσδοκίες για μία συμφωνία μεταξύ των κυριότερων πετρελαιοπαραγωγών χωρών για πάγωμα του πετρελαίου να είναι πιο ενισχυμένες από ποτέ.

Η μείωση της παραγωγής σχιστολιθικού πετρελαίου στις ΗΠΑ και η αισιοδοξία για το προτεινόμενο πάγωμα της παραγωγής πετρελαίου, που θα συζητηθούν από τους παραγωγούς σε συνάντησή τους στη Ντόχα στις 17 Απριλίου, οδήγησε το αργό σε κέρδη που ξεπερνούν ακόμη και το 6%.

Το μεγαλύτερο εμπόδιο στην επίτευξη συμφωνίας παραμένει ..
το Ιράν το οποίο έχει αρνηθεί να μειώσει την παραγωγή του. Η Τεχεράνη έχει ανακοινώσει ότι σχεδιάζει να επαναφέρει την παραγωγή στα επίπεδα που ήταν πριν την επιβολή των δυτικών κυρώσεων. Από την πλευρά της η Σαουδική Αραβία, ο ντε φάκτο ηγέτης του ΟΠΕΚ, έχει ανακοινώσει ότι θα στηρίξει ένα σχέδιο για πάγωμα της παραγωγής μόνο εφόσον και το Ιράν συμφωνήσει.

Υπενθυμίζεται μάλιστα ότι σε ομιλία της χθες η πρόεδρος της Federal Reserve, Janet Yellen απέρριψε τις ανησυχίες ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες – ο μεγαλύτερος καταναλωτής πετρελαίου στον κόσμο – κινδυνεύουν να διολισθήσουν σε ύφεση.

Στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης το αργό τύπου WTI κερδίζει 6,31% ή 2,35 δολ. στα 39,61 δολάρια το βαρέλι, ενώ στο ICE του Λονδίνου το αργό τύπου Brent ενισχύεται κατά 6,01% ή 2,37 δολ. στα 41,80 δολάρια το βαρέλι.

ΠΗΓΗ:capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου