Παρασκευή 8 Απριλίου 2016

Εξέγερση μετόχων στην BP λόγω αύξησης μισθού του CEO


Αντιμέτωπος με τη οργή των μετόχων της BP βρίσκεται ο Διευθύνων Σύμβουλος της πετρελαϊκής Bob Dudley, λόγω της αύξησης 20% της αμοιβής του για το 2015, την ίδια χρονιά που η εταιρεία κατέγραψε τις μεγαλύτερες ετήσιες ζημιές της.

Ο αριθμός των μετόχων που αντιδρούν όλο και αυξάνεται, με την εταιρεία να προχωρά σε διαπραγματεύσεις της τελευταίας στιγμής μαζί τους σε μια προσπάθεια να αποτρέψουν μια σύγκρουση κατά την ετήσια συνέλευση της εταιρίας την επόμενη Πέμπτη, ανέφεραν πηγές που επικαλούνται οι Financial Times.

Η BP δεν έχει αποκλείσει την πιθανότητα αλλαγής της..
πρότασης κατά την οποία ο Dudley θα λάβει για το 2015 19,6 εκατ. δολάρια έναντι 16,4 εκατ. το 2014, αν και το δημοσίευμα τονίζει πως η εταιρία δεν αναμένει να χάσει σε αυτή τη διαμάχη και πιθανότητα θα μείνει σταθερή στην απόφασή της.

Κάποιοι από τους μεγαλύτερους μετόχους της BP θα ψηφίσουν ενάντια των αμοιβών του διευθύνοντος συμβούλου, υποστηρίζοντας πως η εταιρία«ανταμείβει την αποτυχία», δεδομένου ότι οι μετοχές του ομίλου έπεσαν 13,5% το περασμένο έτος και σημείωσαν κακές επιδόσεις στην ευρύτερη αγορά.

Το 2015, η BP βρέθηκε με μια απώλεια 5,2 δισ. δολαρίων, ενώ το 2014 είχε καταγράψει κέρδη 8,1 δισ.

ΠΗΓΗ:energypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου