Παρασκευή 8 Απριλίου 2016

Έρευνα στη Βουλγαρία για πιθανό καρτέλ στην αγορά καυσίμων


Η αντιμονοπωλιακή αρχή της Βουλγαρίας πραγματοποίησε αυτή την εβδομάδα εφόδους σε δύο εταιρείες εμπορίας καυσίμων στα πλαίσια έρευνας που αφορά το μοναδικό διϋλιστήριο της χώρας και επτά συνολικά εταιρείες του κλάδου. ανάμεσά τους και

Σύμφωνα με το Reuters, η έρευνα αφορά ενδεχόμενες πρακτικές καρτέλ για ευθυγράμμιση των τιμών της βενζίνης και του ντίζελ. Οι έφοδοι πραγματοποιήθηκαν στα ..
γραφεία της Lukoil και της Rompetrol ενώ η αρχή τόνισε ότι στόχος είναι η συλλογή στοιχείων.

Σημειώνεται ότι η έρευνα ξεκίνησε τον Φεβρουάριο και αφορά εκτός από τις δύο παραπάνω εταιρείες, τις Shell, OMV, ΕΛΠΕ (τη θυγατρική των ΕΛΠΕ, ΕΚΟ Bulgaria), Nis Petrol και Bulgarian Petrol, καθώς επίσης και το διϋλιστήριο της Lukoil Neftochim στο Μπουργκάς.

Της έρευνας είχαν προηγηθεί καταγγελίες από πολίτες για το υψηλό κόστος των καυσίμων παρά τις χαμηλές τιμές του αργού πετρελαίου διεθνώς, αλλά και μια ανάλυση του βουλγαρικού κλάδου καυσίμων από την Ε.Ε. μεταξύ του 2013 και 2015 που έκρινε ότι οι τιμολογιακές πολιτικές στη λιανική δεν αντανακλούν τις διακυμάνσεις των χονδρεμπορικών τιμών εγκαίρως. Ως εκ τούτου, ο πρωθυπουργός, Μπορίσοφ, έδωσε εντολή στην αρχή να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες.


ΠΗΓΗ:energypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου