Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2016

Ποια δικαιολογητικά του δημοσίου μπορείτε να παραλάβετε με ένα κλικ

Ποια δικαιολογητικά του δημοσίου μπορείτε να παραλάβετε με ένα κλικ

Η νέα ηλεκτρονική υπηρεσία των ΚΕΠ έχει τεθεί στη διάθεση των πολιτών, οι οποίοι μπορούν να εκτυπώσουν δικαιολογητικά άμεσα από τον δικό τους χώρο.
Κάθε υπηρεσία και διαδικασία της δημόσιας διοίκησης εξετάζεται ανάλογα με τον βαθμό ηλεκτρονικής ετοιμότητας της, ανασχεδιάζεται και εισάγεται στο Σύστημα Διαχείρισης Υποθέσεων.

Σύνδεση με 60 φορείς
Η online σύνδεση των ΚΕΠ με φορείς του Δημοσίου για 60 υπηρεσίες και διαδικασίες, δίνει σήμερα τη δυνατότητα σε πολίτες και επιχειρήσεις να έχουν βασικές υπηρεσίες με μία μόνο αίτηση, με μία μόνο επίσκεψη, γρήγορα και χωρίς ταλαιπωρία.
Ο αριθμός αυτός των υπηρεσιών θα ..
αυξάνεται συνεχώς το επόμενο διάστημα. Με την αναβάθμιση της Πύλης ΕΡΜΗΣ, θα αυξηθεί ο αριθμός των πολιτών οι οποίοι μόνο με τους κωδικούς πρόσβασης στο TAXISnet, θα αποκτούν χωρίς πρόσθετες διαδικασίες, πρόσβαση στις υπηρεσίες.
Υπολογίζεται ότι περίπου 6.000.000 πολίτες είναι κάτοχοι κωδικών στο TAXISnet.

Ποια δικαιολογητικά δίνονται online
Με μόνη προϋπόθεση και την κατοχή αυτού του κωδικού, η παραλαβή και η εκτύπωση για παράδειγμα ενός πιστοποιητικού γέννησης είναι πλέον θέμα μερικών κλικ.
Αναλυτικά, με την είσοδό του στον πύλη ΕΡΜΗΣ, ο πολίτης αποκτά αμέσως πρόσβαση στις παρακάτω υπηρεσίες:
- 9 Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες με άμεση παραλαβή αποτελέσματος/πιστοποιητικού από την Πύλη
-116 Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες με παραλαβή του αποτελέσματος/πιστοποιητικού είτε ηλεκτρονικά σε δεύτερο χρόνο από την ηλεκτρονική του θυρίδα είτε με φυσική παρουσία από το ΚΕΠ της επιλογής του.
- Πληροφορίες για περισσότερες από 1.000 υπηρεσίες/διαδικασίες της δημόσιας διοίκησης
- Δυνατότητα απόκτησης ψηφιακής υπογραφής
- Πρόσβαση στην προσωπική ηλεκτρονική του θυρίδα. Στην ηλεκτρονική θυρίδα αποθηκεύονται σε ηλεκτρονική μορφή τα διάφορα πιστοποιητικά που έχει εκδώσει ο χρήστης μέσω των υπηρεσιών με ηλεκτρονική διεκπεραίωση ή έχουν εισαχθεί από υπαλλήλους ΚΕΠ.
- Δυνατότητα να παρακολουθήσει το ιστορικό των ηλεκτρονικών συναλλαγών του, να πληροφορηθεί για την πορεία των αιτημάτων του αλλά και να λάβει άμεσα την πληροφορία για το που μπορεί να χρησιμοποιήσει το πιστοποιητικό του στην Δημόσια Διοίκηση.


ΠΗΓΗ:fpress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου