Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2016

Αλλάζει σταδιακά επίπεδο η κατασκευή της νέας λιγνιτικής μονάδας Πτολεμαΐδα 5 - Αποκλειστικές φωτογραφίες.


Η νέα λιγνιτική μονάδα Πτολεμαΐδα 5 είναι η μόνη μας ελπίδα για να έχουμε ρεύμα τα βράδια μετά το 2020, όπως μας είχε πει ο ΑΔΜΗΕ στη Μελέτη Επάρκειας Ισχύος 2013-2020, επομένως είναι χρήσιμο να παρακολουθούμε την πρόοδο των εργασιών. Το ιστολόγιο σας έχει ήδη ενημερώσει τρεις φορές για την πρόοδο εργασιών, (στις 15 Οκτωβρίου, στις 14 Νοεμβρίου και στις 15 Δεκεμβρίου 2015), παρουσιάζει σήμερα νέες αποκλειστικές φωτογραφίες, που μας έστειλε αναγνώστης και τον ευχαριστούμε, και θα συνεχίσει να παρακολουθεί από κοντά την εξέλιξη, καθώς έχει μεγάλη σημασία "να μπει το νερό στ’ αυλάκι".

Στην 1η φωτογραφία βλέπουμε μια πανοραμική άποψη του οικοπέδου όπου θα κατασκευαστεί η νέα μονάδα και σε πρώτο πλάνο διακρίνεται μια κυκλικής μορφής εκσκαφή, οπότε ίσως εκεί ..
.
χωροθετείται ο πύργος ψύξης.



Στη 2η φωτογραφία βλέπουμε πως έχει ξεκινήσει η κατασκευή των εργοταξιακών εγκαταστάσεων (γραφεία; αποδυτήρια; και τα δυο;) σε μια μεγάλη πλατεία στο ανατολικό άκρο του οικοπέδου. Στην τάφρο που φαίνεται δεξιά των κτηρίων πληροφορούμαστε πως τοποθετείται δίκτυο υδροδότησης των εγκαταστάσεων.



Στην 3η φωτογραφία βλέπουμε πως στο βόρειο μέρος του οικοπέδου έχει ξεκινήσει και είναι αρκετά προχωρημένη η κατασκευή ενός μεγάλου μεταλλικού κτηρίου, ίσως πρόκειται για συνεργεία και αποθήκες υλικών. 

Η φωτογραφία ωστόσο που δείχνει πως η κατασκευή της νέας λιγνιτικής μονάδας Πτολεμαΐδα 5 μπαίνει σταδιακά σε ένα νέο επίπεδο είναι η πιο κάτω:



Στην ανάρτηση της 15ης Δεκεμβρίου 2015 είχαμε δει πως είχε ξεκινήσει η κατασκευή φρεατοπασσάλων και βρισκόταν ακόμα στη φάση δοκιμών, ενώ τώρα βλέπουμε πως έχει ξεκινήσει η εκσκαφή της περιοχής όπου είχαν κατασκευαστεί οι φρεατοπάσσαλοι, οι οποίοι σταδιακά αποκαλύπτονται, ένδειξη πως έχει ξεκινήσει η εκσκαφή για να μπουν σύντομα τα θεμέλια της νέας μονάδας. 

Ο χώρος μέρα με τη μέρα αλλάζει μορφή και η διαμόρφωση των περιφερειακών πρανών φαίνεται να έχει σχεδόν ολοκληρωθεί. Ήδη ο χειμώνας τελειώνει, είμαστε στο τέλος Φεβρουαρίου, με την άνοιξη προ των πυλών και το φόβο του παγετού ν' απομακρύνεται περιμένουμε να δούμε σύντομα μια σημαντική επιτάχυνση στο εργοτάξιο. Επιτάχυνση που θα δημιουργήσει εκατοντάδες νέες θέσεις εργασίας, καθώς το έχουμε πει απ' την πρώτη μέρα αυτού του ιστολόγιου: μόνο ο λιγνίτης, ο δικός μας μαύρος χρυσός, μπορεί να εξασφαλίσει την ηλεκτροδότηση της χώρας δίνοντας δουλειές στους Έλληνες.

Ο λιγνίτης μας επί 65 χρόνια έχει διασφαλίσει την ηλεκτροδότηση της χώρας και μπορεί να το κάνει για δεκαετίες ακόμα, αν κι εφόσον βεβαίως υπάρχει η ανάλογη πολιτική βούληση, καθόσον αποθέματα έχουμε. Αλλά δεν βλέπω καθόλου να υπάρχει πολιτική βούληση, καθώς 2,5GW νέα αιολικά & Φ/Β μας είπαν πρόσφατα πως ονειρεύονται στο Υπουργείο Ενέργειας, κόστους τουλάχιστον 4 δισεκατομμυρίων ευρώ, για να διασφαλιστούν οι "πράσινες¨θέσεις εργασίας στη Γερμανία και τη Δανία, την ώρα που η χρεοκοπημένη χώρα θα ηλεκτροδοτείται με 100% εισαγόμενο φυσικό αέριο και θα εισάγει ηλεκτρισμό από Αλβανία, Σκόπια και Τουρκία


ΠΗΓΓΗ:greeklignite.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου