Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016

Ράλι για το πετρέλαιο με αύξηση τιμής 50% «βλέπουν» οι αναλυτές

Ράλι για το πετρέλαιο με αύξηση τιμής 50% «βλέπουν» οι αναλυτές
Όσοι παραμένουν αισιόδοξοι για την πορεία του πετρελαίου, μπορούν να ελπίζουν, καθώς υπάρχουν αναλυτές που εκτιμούν ανάκαμψη της τιμής του έως το τέλος του 2016.

Κάποιοι αναλυτές εκτιμούν ότι οι τιμές μπορούν να ενισχυθούν άνω των 15 δολαρίων έως τα τέλη του 2016. Το αμερικανικό αργό θα φθάσει στα 46 δολάρια το βαρέλι κατά τη διάρκεια του δ' τριμήνου, ενώ το Brent θα αγγίξει τα 48 δολάρια, σύμφωνα με..
τη μέση εκτίμηση 17 αναλυτών που συγκέντρωσε το Bloomberg.



Παράλληλα το ισοζύγιο προσφοράς – ζήτησης θα καταστεί ελλειμματικό, καθώς θα υποχωρήσει η παραγωγή των ΗΠΑ, σύμφωνα με την Goldman Sachs.

Η αμερικανική παραγωγή θα υποχωρήσει στα 620.000 βαρέλια ημερησίως, ή περίπου 7% μεταξύ α' και δ' τριμήνου 2016, σύμφωνα με την Energy Information Administration (EIA).

Την ίδια ώρα η Διεθνής Υπηρεσία Ενέργειας (ΙΕΑ) αναμένει ότι η παραγωγή εκτός OPEC θα υποχωρήσει κατά 600.000 βαρέλια ημερησίως. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ανάκαμψη των τιμών, καθώς το φθηνό πετρέλαιο στηρίζει και την ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας.



«Το πετρέλαιο είναι το καλύτερο trade της χρονιάς», εκτιμά η Citigroup, η οποία είναι μεταξύ αυτών – μαζί με τις UBS και Societe Generale – που αναμένουν ανάκαμψη τιμών στο β' εξάμηνο του 2016.

Η παραγωγή της Ρωσίας, θα υποχωρήσει, επίσης, κατά 150.000 βαρέλια ημερησίως ή 1,3%, σύμφωνα με τον Neil Beveridge, αναλυτή της Sanford C. Bernstein & Co.


ΠΗΓΗ:newmoney.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου