Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016

Ανακοίνωση ΠΣΕΕΠ για αποφάσεις έκτακτου Δ.Σ. ΠΣΕΕΠ 03/02/16

Αποτέλεσμα εικόνας για ΠΣΕΕΠ
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Η µαζική και αποφασιστική συµµετοχή όλων των εργαζοµένων στα ΕΛΠΕ στις δύο 48ωρες απεργιακές µας κινητοποιήσεις, έστειλε τα µηνύµατα σε όλες τις κατευθύνσεις. ∆υστυχώς ενώ ακολούθησαν δύο πολύωρες συναντήσεις µε την Εταιρεία, δεν υπήρξε καµία νέα αντιπρόταση από την ∆ιοίκηση για ενίσχυση - αποκατάσταση των οργανογραµµάτων, στήριξη της ουσιαστικής εκπαίδευσης σε όλα τα εργοστάσια των ΒΕΑ, ΒΕΕ και ΒΕΘ, για διαδικασίες και περιγραφές θέσεων
εργασίας και φυσικά χωρίς καµία πρόταση για το µεγάλο θέµα της εργολαβοποίησης θέσεων εργασίας µόνιµης και διαρκούς ανάγκης.

Μετά από τα παραπάνω συγκλήθηκε σήµερα έκτακτα το ∆.Σ. του Σωµατείου, στα πλαίσια των αποφάσεων του Γενικού Συµβουλίου της 19/01/16.

Στη συνεδρίαση αυτή επιβεβαιώθηκε η ανάγκη να διεκδικήσουµε: ασφαλή οργανογράµµατα, προσλήψεις, ολοκληρωµένα προγράµµατα εκπαίδευσης, επικαιροποίηση και αναβάθµιση διαδικασιών, πλήρεις και αναλυτικές περιγραφές θέσεων εργασίας.

Μετά από αναλυτική συζήτηση, το ∆.Σ. αποφάσισε..
µε βάση την εισήγηση τηςΕκτελεστικής Γραµµατείας τη συνέχιση των απεργιακών µας κινητοποιήσεων όπως είχαν αναλυθεί και αποφασιστεί µε πολύ µεγάλη πλειοψηφία στο τελευταίο Γενικό Συµβούλιο του Σωµατείου µας, ως εξής:
1. Την Παρασκευή 12/02/16 και ώρα 07:00 π.µ. αρχίζει η διαδικασία σταµατήµατος όλων των µονάδων των ∆ιυλιστηρίων των ΒΕΑ και ΒΕΕ µέχρι το πλήρες σταµάτηµα, σύµφωνα µε τα τεχνικά εγχειρίδια και µέχρι τη λήξη της απεργίας.

2. Την Παρασκευή 12/02/16 και ώρα 07:00 π.µ. λειτουργία στο minimum της τροφοδοσίας των µονάδων του ∆ιυλιστηρίου των ΒΕΘ. Στις 15/02/16 και ώρα 07:00 αρχίζει το σταµάτηµα όλων των µονάδων του ∆ιυλιστηρίου των ΒΕΘ σύµφωνα µε τα τεχνικά εγχειρίδια και µέχρι τη λήξη της απεργίας.

3. Την Παρασκευή 12/02/16 το εργοστάσιο ΡΡ των ΒΕΘ µειώνει τροφοδοσία στο minimum, το ίδιο εργοστάσιο δηλαδή ΡΡ, την Πέµπτη 18/02/16 και ώρα 07:00 π.µ. αρχίζει τη διαδικασία πλήρους σταµατήµατος σύµφωνα µε τα τεχνικά εγχειρίδια µέχρι τη λήξη της απεργίας.

4. Την Παρασκευή 12/02/16 και ώρα 07:00 π.µ. δεν θα πραγµατοποιείται καµία διακίνηση µέχρι τη λήξη της απεργίας. Ειδικά για τους σταθµούς φόρτωσης βυτιοφόρων στις ΒΕΑ και ΒΕΘ (∆ΙΘΕ, Καλοχώρι) η απεργία ισχύει από τις 06:00 π.µ. και θα εφαρµοστεί διακοπή λειτουργίας των
σταθµών φόρτωσης βυτιοφόρων αυτοκινήτων και τραίνων σε όλες τις εγκαταστάσεις έως και τη λήξη της. Επίσης δεν θα πραγµατοποιηθεί καµία διακίνηση από και προς τρίτους µέσω αγωγών καθ’ όλη τη διάρκεια της απεργίας.

5. Από την Παρασκευή 19/02/16 και ώρα 07:00 π.µ. έως τη ∆ευτέρα 22/02/16 και ώρα 07:00 π.µ. απεργεί και όλο το ηµερήσιο προσωπικό.

Παράλληλα, αποφασίσαµε να οργανωθούν καθηµερινές περιοδείες ενηµέρωσης, σε όλους τους χώρους δουλειάς, ώστε να γνωρίζουν όλοι οι εργαζόµενοι όλες τις εξελίξεις και να µην αφήσουµε κανένα περιθώριο στα διάφορα πρόθυµα «παπαγαλάκια» της ∆ιοίκησης που άρχισαν δυστυχώς το βρώµικο παιχνίδι τους, µήπως και σπάσουν την αποφασιστικότητα και την ενότητα των εργαζοµένων, αλλά και την πίστη µας στο δίκιο του αγώνα µας.
Οι εργαζόµενοι όµως ξέρουν. Τα ζήσαµε και τα αντιπαλέψαµε το 2011,το ίδιο θα κάνουµε και τώρα.

Στη συνεδρίαση κατατέθηκαν και άλλες τρεις προτάσεις από τις παρατάξεις ΣΚΕΕΠ, Αγωνιστικό Μέτωπο και ∆ΑΚΕ:

Πρόταση ΣΚΕΕΠ: Συγκρότηση διαπαραταξιακής επιτροπής, δηµιουργία πλαισίου διεκδίκησης για ασφαλή οργανογράµµατα, τρόποι εκπαίδευσης, επαφές µε την Εταιρεία, αξιολόγηση των αποτελεσµάτων της διαπραγµάτευσης και λήψη αποφάσεων.

Πρόταση Αγωνιστικού Μετώπου: α) Περιφερειακές Συνελεύσεις µε τρίωρες στάσεις εργασίας σε ΒΕΑ, ΒΕΕ, Μαρούσι και ΒΕΘ β) 24ωρη απεργία και παρέµβαση στο Υπουργείο και γ) 10ηµερη απεργία µε το πλαίσιο που ψηφίστηκε στην Γενική Συνέλευση.

Πρόταση ∆ΑΚΕ : ∆ιαπαραταξιακή Επιτροπή για συνοµιλίες µε την Εταιρεία προς ενηµέρωση αναλυτική των δεδοµένων και στη συνέχεια Περιφερειακές Συνελεύσεις και τελικά ψηφοφορία από τον κόσµο µε κάλπη για την πραγµατοποίηση των πολυήµερων απεργιών.

Ακολούθησε ψηφοφορία όπου η πρόταση της Εκτελεστικής υπερψηφίστηκε µε 13 ψήφους, του ΣΚΕΕΠ µε 5 ψήφους, του Αγωνιστικού Μετώπου µε 1 ψήφο, της ∆ΑΚΕ µε 1 ψήφο και υπήρξε και 1 λευκή ψήφος (Σίµος Γρηγόρης).

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Οι µέρες που ζούµε είναι κρίσιµες και πρέπει να σταθούµε στο ύψος µας σαν εργαζόµενοι αλλά και σαν άνθρωποι. Ξεκινώντας από αύριο, δυναµώνουµε τον αγώνα µας µαζί µε όλη την κοινωνία. Συσπειρωνόµαστε ακόµα περισσότερο δίπλα στο Σωµατείο και παλεύουµε για ασφάλεια στη δουλειά µας, για ανθρώπινα ωράρια, για σεβασµό στις ζωές των εργαζοµένων.

Το χρωστάµε σε αυτούς που χάσαµε
Το χρωστάµε σε αυτούς που παλεύουν δίπλα µας
Το χρωστάµε στις οικογένειές µας



ΠΗΓΗ:pseep.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου