Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΓΣΕΕ

Sharan Burrow
Προς

Γιάννη Παναγόπουλο

Πρόεδρο ΓΣΕΕ

Βρυξέλλες, 3 Φεβρουαρίου 2016



Αγαπητέ Γιάννη,

Σου γράφω εκ μέρους της ITUC και των 180 εκατ. μελών της  σε όλον τον κόσμο για να εκφράσω την αλληλεγγύη μας στη πανελλαδική γενική απεργία που κήρυξε η ΓΣΕΕ στις 4 Φεβρουαρίου 2016.

Η ΔΣΣ και τα μέλη της εκφράζουν την αμέριστη συμπαράστασή τους στις θέσεις σας και τον αγώνα που δίνετε ενάντια στη μονομερή απόφαση της Κυβέρνησης να αυξήσει τις εισφορές της κοινωνικής ασφάλισης χωρίς να προηγηθεί συζήτηση με τους εργαζόμενους και τους εκπροσώπους τους.

Η Ελληνική κυβέρνηση αποφεύγοντας τη διαβούλευση με τα συνδικάτα παραβίασε τις διατάξεις της Σύμβασης του ILO 144 για τις..
Τριμερείς Διαβουλεύσεις που η χώρα σας έχει επικυρώσει από το 1981, η οποία ενθαρρύνει τον κοινωνικό διάλογο μεταξύ των κοινωνικών εταίρων για κάθε ζήτημα που αφορά τον κόσμο της εργασίας.

Για πολλά χρόνια, οι εργαζόμενοι και ο πληθυσμός της Ελλάδας πληρώνουν βαρύ τίμημα εξαιτίας των μέτρων των πολιτικών λιτότητας που επιβλήθηκαν στη χώρα και τα οποία επιδεινώνουν σε καθημερινή βάση τις συνθήκες εργασίας και το βιοτικό τους επίπεδο.

Σε αυτό το πλαίσιο, η ΔΣΣ ζητάει από την κυβέρνηση να παγώσει την απόφασή της και να ανοίξει αποτελεσματικό κοινωνικό διάλογο με τους εκπροσώπους των εργαζομένων  διότι μόνον έτσι θα ενισχυθεί η κοινωνική ειρήνη και θα δημιουργηθεί πρόσφορο περιβάλλον για την επίτευξη οικονομικών επιδόσεων που θα επιτρέψουν στους Έλληνες να βγούνε από τη φτώχεια.

Η ΔΣΣ με όλα τα μέλη της επαναβεβαιώνουν πως στηρίζουν πλήρως τις δράσεις σας στις 4 Φεβρουαρίου, θα παρακολουθούν στενά την κατάσταση στη χώρα σας τις επόμενες ημέρες και πως δεν θα διστάσουν να υποβάλουν προσφυγή ενάντια στην Ελληνική κυβέρνηση εάν δεν προκύψει βελτίωση.

Με αλληλεγγύη

Σάραν Μπάρροου

Γενική Γραμματέας ΔΣΣ


ΠΗΓΗ:gsee.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου