Από το greeklignite.blogspot.gr
Μετά από μακρά σειρά διαβουλεύσεων η Γερμανική κυβέρνηση αποφάσισε πρόσφατα το Climate Action Plan 2050, ένα πρόγραμμα μείωσης των εκπομπών "αερίων του θερμοκηπίου" μέχρι το 2050 κατά 80-95% σε σχέση με τα επίπεδα του 1990, τότε που η Δυτική Γερμανία επανενώθηκε με την Ανατολική και ενωμένοι ξεκίνησαν και πάλι την προσπάθεια για την αποσταθεροποίηση της Ευρώπης.
Όπως μπορείτε να δείτε στην εικόνα, που είναι απ' την έκδοση στα αγγλικά της σελίδας του Γερμανικού Υπουργείου Περιβάλλοντος, φιγουράρει μια πολύ βαρύγδουπη υπόσχεση: "Germany will reach its climate goal - Η Γερμανία θα φθάσει στον κλιματικό της στόχο". Φιλόδοξος ο στόχος, αλλά το 2050 αυτοί που τον έθεσαν σίγουρα δεν θα βρίσκονται στην κυβέρνηση και μάλλον δεν θα βρίσκονται ούτε και στη ζωή ώστε είτε να δουν τα όνειρά τους να δικαιώνονται είτε ν' απολογηθούν για τον πόνο και τη δυστυχία που προκάλεσε στους πολίτες ο στόχος αυτός.
Η Γερμανία το 2017 έχει εκλογές και παραμονές των εκλογών οι πολιτικοί παντού ανά τον κόσμο συνηθίζουν να..
πετούν κορόνες, ελπίζοντας να κοροϊδέψουν για άλλη μια φορά τους πολίτες. Στην Ελλάδα έχουμε το φιλαράκι της Μίζενς Μητσοτάκη να υπόσχεται μειώσεις φόρων, χωρίς φυσικά να αποκαλύπτει ποιες δαπάνες θα κόψει, δηλαδή πόσους θ' απολύσει και πόση δημόσια περιουσία θα χαρίσει σε φίλους και συγγενείς, ενώ στη Γερμανία έχουν Μέρκελ και Γκάμπριελ να προσπαθούν να αμυνθούν απέναντι στο διεμβολισμό τους απ' την Αλτερνατίβα και τους Πράσινους.
Πριν λοιπόν φθάσουμε στο 2050 υπάρχει το 2020, που η Γερμανία είχε στόχο να μειώσει τις εκπομπές "αερίων του θερμοκηπίου" κατά 40%, με το πρόγραμμα Klimaschutz 2020: τι απέγινε ο στόχος αυτός; Θα επιτευχθεί ή όχι; Η απάντηση δόθηκε στις 14 Δεκέμβρη 2016 απ' τη Γερμανική Κυβέρνηση και είναι ένα ξερό και κατηγορηματικό ΟΧΙ! Με την έγκριση της 2ης ετήσιας έκθεσης προόδου (Klimaschutbericht 2016) αποκαλύφθηκε κι επίσημα πως μέχρι και το 2015 η Γερμανία έχει καταφέρει να φθάσει μόνο ...
στο 27%, πολύ μακριά, πάρα πολύ μακριά απ' το στόχο του 40%. Τα πρόσθετα μέτρα της τελευταίας διετίας δεν είναι αρκετά, αλλά νέα μέτρα δεν πρόκειται να ληφθούν πριν το 2018, καθώς το 2017 είναι χρονιά εκλογών και προέχει η αυτοσυντήρηση της Μέρκελ και του Γκάμπριελ. Με βάση την έκθεση, τα μέτρα του 2014 προβλέπεται να μειώσουν έως το 2020 τις εκπομπές κατά 47-58 εκατ. τόνους ισοδύναμου CO2, ενώ ο στόχος ήταν για 62-78 εκατ. τόνους ισοδύναμου CO2. Το καλύτερο λοιπόν που προβλέπεται να φθάσει είναι στο 37% ως προς το 1990, καθώς, παρά τις αδρές επιδοτήσεις των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, η τεχνολογία τους ακόμα είναι τόσο ανώριμη που ελάχιστοι τα προτιμούν. Όταν λοιπόν, την ίδια στιγμή που η Γερμανία ομολογεί επίσημα και προκαταβολικά την αποτυχία για το στόχο του 2020, δίνει νέα υπόσχεση για το στόχο του 2050, το μόνο που στην ουσία λέει είναι πως η "σωτηρία του πλανήτη" αναβάλλεται για το 2050! .
Η Γερμανία είναι ο μακράν μεγαλύτερος ρυπαντής της ΕΕ, αλλά στη χρεοκοπημένη χώρα έχουμε δυο "βρώμικες" ΜΚΟ, που σκούζουν και υλακτούν ενάντια στον υπερπολύτιμο λιγνίτη μας, το δικό μας μαύρο χρυσό.
Η Γερμανία παράγει 155TWh από λιγνίτη κι άλλες 117TWh από λιθάνθρακα, συνολικά 272TWh, αλλά τις "βρώμικες" ΜΚΟ, που ρυπαίνουν καθημερινά τη σκέψη των πολιτών, τις ενοχλούν οι 18TWh που παράγει η χρεοκοπημένη χώρα από εγχώριους πόρους.
Η Γερμανία είναι που δεν πιάνει τους κλιματικούς της στόχους, ενώ η Ελλάδα έχει σπεύσει "να συμμορφωθεί προς τας υποδείξεις", ακόμα και περισσότερο απ' όσο ήταν υποχρεωμένη, αλλά οι "βρώμικες" ΜΚΟ ζητούν κι άλλο αίμα απ' τους Έλληνες, λες και δεν φτάνει αυτό που ζητά το ΔΝΤ.
Οι κάτοικοι των λιγνιτικών περιοχών της χώρας, στη συντριπτική τους πλειοψηφία, αγκαλιάζουν το λιγνίτη, που εκτός από ενεργειακή ασφάλεια δίνει τόσο δουλειές όσο και φθηνή θέρμανση, αλλά οι "βρώμικες" ΜΚΟ, λειτουργώντας ως "νταβατζήδες" των πολιτών, γράφουν σχόλια δεξιά κι αριστερά του τύπου "να βάλουμε ΑΠΕ για να σκεφτούμε και τους κατοίκους της Πτολεμαΐδας". Κι όταν λένε "ΑΠΕ" εννοούν αυτές που πουλάει η Γερμανία, αιολικά και Φ/Β, προκειμένου η χρεοκοπημένη χώρα να μείνει μιαν ώρα νωρίτερα χωρίς ηλεκτρισμό και να αναγκαστεί να εισάγει φυσικό αέριο. Με λεφτά που δεν έχει και πρέπει να δανειστεί με όρους μνημονίων.
Στην περίοδο της Κατοχής είχαμε ντόπιους συνεργάτες των Γερμανών, που λειτουργούσαν ως Πέμπτη Φάλαγγα προς όφελος των κατακτητών, το ίδιο συνέβη και σ' άλλες κατακτημένες χώρες. Όταν ωστόσο ήρθε η ώρα της απελευθέρωσης, πολλοί απ' αυτούς αντιμετώπισαν τη νέμεση της λαϊκής οργής. Αν λοιπόν τώρα ο Σόιμπλε δεν συμφωνεί με την ενίσχυση των χαμηλοσυνταξιούχων και νομίζει πως είναι ο νέος Μέτερνιχ, γιατί δεν του στέλνουμε τουλάχιστον πεσκέσι τις δυο "βρώμικες" ΜΚΟ; Για να ξεβρωμίσει ο τόπος, όπως έκανε η Ινδία; Τι λέει η κυβέρνηση Σύριζα-ΑΝΕΛ;
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου