Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2016

Στρατηγική της Ρωσίας η εκμετάλλευση των ορυκτών και των πρώτων υλών της Αρκτικής



Από το naftikachronika.gr
Το ανεκμετάλλευτο «δυναμικό» των υδρογονανθράκων της Αρκτικής ζώνης αγγίζει το 91% σε υπεράκτιες περιοχές και 53% στην ξηρά, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Φυσικών Πόρων Sergey Donskoy στο πλαίσιο του φόρουμ για την Αρκτική το οποίο πραγματοποιήθηκε στη Μόσχα την περασμένη Δευτέρα. Ανάμεσα στα βασικά στρατηγικά οράματα της Ρωσίας είναι πλέον, σύμφωνα με το πρακτορείο Tass, να εκμεταλλευτεί..
αποτελεσματικά και να αναπτύξει τις ανεξιχνίαστες δυνατότητες των ορυκτών και των πρώτων υλών της περιοχής της Αρκτικής.

Η Μόσχα επιθυμεί να αλλάξει τον ενεργειακό χάρτη μέσα από την υλοποίηση μεγάλων επενδυτικών σχεδίων και την ικανοποίηση πρωταρχικά των εγχώριων και μετέπειτα των εξαγωγικών απαιτήσεων της χώρας. Παράλληλα, σύμφωνα με το Κρεμλίνο η γεωλογική μελέτη της υφαλοκρηπίδας της Αρκτικής παραμένει υπανάπτυκτη και μη ισορροπημένη ενώ πλέον ιδιαίτερη έμφαση θα πρέπει να δοθεί στις εξερευνήσεις στις βόρειες περιοχές της Θάλασσας του Μπάρεντς και στη θάλασσα Kara, αλλά και της Ανατολικής Αρκτικής, περισσότερο στις θαλάσσιες περιοχές Laptev και Chukchi.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου