Τρίτη 2 Αυγούστου 2016

Γρίφος η επαναλειτουργία των μεγάλων τερματικών πετρελαίου στη Λιβύη

Αποτέλεσμα εικόνας για πετρελαιοπηγη
Από το energypress.gr
Κατά τη διάρκεια της εμφύλιας σύρραξης στη Λιβύη, η κρατική πετρελαϊκή έχει πλέον χωριστεί σε δύο κομμάτια, το δυτικό και το ανατολικό, καθώς οι κυβερνήσεις της Τρίπολης και του Τομπρούκ μάχονται για να εξασφαλίσουν τα πετρελαϊκά έσοδα.

Σημειώνεται ότι η χώρα διαθέτει τα πιο πλούσια αποδεδειγμένα αποθέματα αργού πετρελαίου όλης της Αφρικής, αλλά πλέον η παραγωγή της έχει υποχωρήσει από τα 1,65 εκατ. βαρέλια προπολεμικά σε μόλις 350.000 βαρέλια.

Βασικό πρόβλημα αποτελούν ..
οι ένοπλες επιθέσεις στις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις. Πάντως, στις αρχές Ιουλίου ήρθε μια θετική είδηση, καθώς ο εκπρόσωπος της NOC, Μοχάμεντ Ελχαράρι, είπε πως προτεραιότητα είναι η επαναλειτουργία των τερματικών Εσ Σιντέρ, Ρας Λανούφ, Ζαουίγια και Ζουετίνια, τα οποία έχουν χωρητικότητα 860.000 βαρελιών ανά ημέρα.

Προς το παρόν, πρόβλημα αποτελεί η απουσία συντήρησης των εγκαταστάσεων, ενώ δεξαμενές στα παραπάνω τερματικά έχουν δεχθεί ζημιές. Ως εκ τούτου, η επαναλειτουργία των τερματικών είναι μια μεγάλη πρόκληση, αν και θα μπορούσε να αυξήσει τις εξαγωγές μεσοπρόθεσμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου