Τρίτη 7 Ιουνίου 2016

Shell: Σταματάει τις δραστηριότητες σε 10 χώρες μετά την συμφωνία με την BG

Shell: Σταματάει τις δραστηριότητες σε 10 χώρες μετά την συμφωνία με την BG
Η Royal Dutch Shell σταματάει τις δραστηριότητες εκμετάλλευσης κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου σε δέκα χώρες προκειμένου να περικόψει περαιτέρω το κόστος, καθώς πρέπει να αντεπεξέλθει στις χαμηλές τιμές του πετρελαίου και να πληρώσει το χρέος της μετά την εξαγορά της από την BG ύψους 54 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με το Reuters.

Η εταιρεία δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 70 χώρες και όπως δήλωσε θα ήθελε να επικεντρωθεί σε 13 σημαντικές για εκείνη χώρες όπως στην Βραζιλία, την Αυστραλία και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η κίνηση αυτή, η οποία περιλαμβάνει την..
πώληση του 10% των περιουσιακών thw στοιχείων που έχει σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο, θα μετατρέψει τη Shell σε μια μικρότερη εταιρεία η οποία θα προσφέρει στους επενδυτές πρόσβαση σε ένα πιο προσβάσιμο χαρτοφυλάκιο σε σχέση με αυτό των αντιπάλων της όπως η Exxon Mobil.

Παρουσιάζοντας τη στρατηγική της μετά το κλείσιμο της συμφωνίας με την BG, τον Φεβρουάριο, η αγγλο-ολλανδική εταιρεία στοχεύει σε ετήσιες δαπάνες από 25 δισ. δολάρια έως 30 δισ. δολάρια μέχρι το τέλος της δεκαετίας ή σε λιγότερες αν οι τιμές του πετρελαίου παραμένουν κάτω από το 50 δολάρια το βαρέλι.

Μια κύρια πηγή εξοικονόμησης κόστους, αποτελεί kαι η κίνησή της να περικόψει 12.500 θέσεις εργασίας το τρέχον έτος.

ΠΗΓΗ:newmoney.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου