Τρίτη 7 Ιουνίου 2016

Υπογράφηκε το μνημόνιο μεταξύ Δημοσίου και Lamda Development για το Ελληνικό

Αποτέλεσμα εικόνας για ΕΛΛΗΝΙΚΟ
Στην υπογραφή μνημονίου κατανόησης μεταξύ του Δημοσίου και της κοινοπραξίας επενδυτών με επικεφαλής την Lamda Development προχώρησαν σήμερα οι δύο πλευρές για την επένδυση στο Ελληνικό.

Η υπογραφή του Memorandum of Understanting (MoU) ανάμεσα στο ΤΑΙΠΕΔ και τη Lamda Development S.A. σηματοδοτεί όχι μόνον την πλήρη αλλαγή της εικόνας ολόκληρης της ευρύτερης περιοχής, αλλά και αύξηση κατά 2% το ΑΕΠ της χώρας  (σύμφωνα με μελέτη του ΙΟΒΕ), ενώ θα προσφέρει 70.000 νέες θέσεις εργασίας.

Η επένδυση προβλέπει..
την ανάπτυξη οικιστικών ζωνών, ξενοδοχείων, εμπορικών κέντρων και καταστημάτων, θεματικών πάρκων, μουσείων τέχνης και πολιτισμού, υπαίθριων πολιτιστικών χώρων, κέντρων υγείας και ευεξίας, χώρων αθλητισμού και αναψυχής, τη δημιουργία ενός σύγχρονου επιχειρηματικού, εκπαιδευτικού, ερευνητικού κόμβου καθώς και την πλήρη αναβάθμιση της υπάρχουσας μαρίνας και του παραλιακού μετώπου με ελεύθερη πρόσβαση σε όλους.

Η επένδυση περιλαμβάνει 915 εκατ. ευρώ για την απόκτηση του 100% του μετοχικού κεφαλαίου της ΕΛΛΗΝΙΚΟ Α.Ε. και 1,20 δισ. ευρώ για την υλοποίηση επενδύσεων σε υποδομές κοινής ωφέλειας (κατεδαφίσεις και εργοταξιακές υποδομές, πάρκα, δρόμους, παιδικές χαρές, παράκτιο μέτωπο, συγκοινωνίες, σύνδεση με δίκτυα κλπ.) ήτοι συνολικά επένδυση 2,115 δισ. ευρώ  ενώ, σύμφωνα με τη σύμβαση αγοραπωλησίας των μετοχών ο επενδυτής θα αποκτήσει την κυριότητα των 1.800.000 από τα συνολικά 6.200.000 τετραγωνικά μέτρα.


ΠΗΓΗ:pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου