Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016

Προσοχή: Γιατί πρέπει όλοι να επιστρέψουμε στο ενσύρματο ίντερνετ - Έρευνα σοκ

Αποτέλεσμα εικόνας για Προσοχή: Γιατί πρέπει όλοι να επιστρέψουμε στο ενσύρματο ίντερνετ - Έρευνα σοκ
Eνώ η εξάπλωση των ασύρματων συσκευών έχει κάνει την πρόσβαση στο διαδίκτυο πιο εύκολη και λιγότερο ενοχλητική (χωρίς όλα τα καλώδια που βρίσκονται γύρω), οι μελέτες αποκαλύπτουν πλέον τις συνέπειες που πάνε πακέτο με την άνεση.

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για τους κίνδυνους που η ευρεία υιοθέτηση της ασύρματης τεχνολογίας έχει δημιουργήσει σε σχέση με την υγεία μας. Με απλά λόγια, οι περισσότεροι άνθρωποι υποτιμούν αυτούς τους κινδύνους της ασύρματης τεχνολογίας για την υγεία μας και την ευημερία.

24 ώρες την ημέρα, 365 ημέρες το χρόνο

Μία από τις πιο επικίνδυνες πτυχές των ασύρματων είναι ο “always-on” χαρακτήρας του. Η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων που χρησιμοποιούν ασύρματα ρούτερ τους έχουν μόνιμα ενεργοποιημένους. Αυτό σημαίνει ότι ..
συνεχώς δημιουργούν ένα επικίνδυνο πεδίο ηλεκτρομαγνητικής ενέργειας, 24 ώρες την ημέρα, 365 ημέρες το χρόνο. Αυτό κάνει την ασύρματη τεχνολογία να είναι ένας πολύ σημαντικός χρόνιος κίνδυνος για την υγεία. Πιο ανησυχητική ακόμη είναι η πιθανότητα να ζεις κοντά σε γείτονες που χρησιμοποιούν wi-fi. Για παράδειγμα, αν δείτε τις ασύρματες συνδέσεις που διατίθενται στη γειτονιά σας στο wi-fi δικτύο περιήγησης του υπολογιστή σας, θα δείτε συνδέσεις των γειτόνων. Όλα αυτά τα ηλεκτρομαγνητικά πεδία είναι μια σύνθεση ολόγυρα σας, έτσι ώστε ακόμη και αν απενεργοποιήσετε το ασύρματο δίκτυό σας μακριά, την υγεία σας και την ευημερία εξακολουθεί να επηρεάζεται από γειτονικά σήματα.

Οι κίνδυνοι για την υγεία από το wi-fi

Τα επιπτώσεις του wi-fi στην υγεία γίνονται όλο και πιο γνωστές. Μερικές από αυτές τις επιπτώσεις είναι:
– Οι διαταραχές ύπνου
– Δυσκολία στη συγκέντρωση
– Ταχυσφυγμία
– Πονοκέφαλοι / ημικρανία
– Επίμονη κόπωση
– Η αρνητική σκέψη
– Προβλήματα πέψης
– Η θολούρα του εγκεφάλου και απώλεια μνήμης
– Άγχος και κατάθλιψη
– Χρόνιο στρες
– Έλλειψη ενέργειας
– Ζάλη
Οι άνθρωποι που έχουν αναφέρει αυτά τα συμπτώματα επίσης αναφέρουν και την άμεση αντιστροφή (μέσα σε λίγα λεπτά!) Κατά την απενεργοποίηση του wi-fi ή την απομάκρυνση τους από ένα περιβάλλον φορτωμένο με wi-fi σήματα
Εδώ είναι μερικά από τα συμπτώματα που σχετίζονται με την απομάκρυνση / απενεργοποίηση της ασύρματης τεχνολογίας:
– Αίσθηση περισσότερης καθαρότητας μυαλού και ελάφρυνση.
– Αίσθηση “ανεβάσματος”, συναισθηματικού, σωματικού και ψυχικού.
– Περισσότερη ενέργεια.
– Αίσθηση καλύτερης διάθεσης (πιο ευτυχισμένοι)
– Αίσθηση ηρεμίας (πιο γαλήνιοι)

Η λύση: Τι μπορείτε να κάνετε

Η επιστροφή στην κανονική ενσύρματη σύνδεση στο internet και απενεργοποίηση των wi-fi routers είναι ένας γενικός κανόνας. Αυτό είναι το πρώτο βήμα για να πάρουμε πίσω τον έλεγχο του πεπρωμένου της υγείας μας. Όμως αυτό δεν φτάνει. Θα πρέπει να αναλάβουμε δράση στις κοινότητές μας και να μιλήσουμε με τους φίλους και γείτονές μας για τους πραγματικούς κινδύνους της ασύρματης τεχνολογίας.
Εμείς πάντως το κάναμε και πραγματικά βρήκαμε την υγειά μας! Τώρα μένει να πείσουμε και τον γείτονα!

anatropionline.gr

ΠΗΓΗ:pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου