Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2015

Τσίπρας: Ως τον Φεβρουάριο η ΚΥΑ για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου καυσίμων


Ως το Φεβρουάριο θα πρέπει να έχει εκδοθεί Κοινή Υπουργική Απόφαση για τον καθορισμό των προδιαγραφών που θα πρέπει να έχουν τα συστήματα εισροών-εκροών, καθώς το σύστημα εντοπισμού θέσης (GPS) σε πλωτά μέσα μεταφοράς στη ναυτιλία, ώστε να μπορέσει η χώρα να προχωρήσει αποτελεσματικά στην καταπολέμηση της λαθρεμπορίας υγρών καυσίμων.

Όπως είπε ο πρωθυπουργός, κατά την ομιλία του στο Υπουργικό Συμβούλιο, σήμερα το πρωί, από το νομοσχέδιο για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου υγρών καυσίμων και καπνικών προσδοκάται η εισροή πρόσθετων εσόδων στα ταμεία του κράτους, τα οποία δεν έχουν υπολογιστεί στον προϋπολογισμό του 2016.

Πέραν των δράσεων για την...
πάταξη του λαθρεμπορίου καυσίμων και καπνικών, ο πρωθυπουργός παρέθεσε τις και τις υπόλοιπες δράσεις της κυβέρνησης -11 στο σύνολό τους- που αναμένεται να δώσουν τον τόνο των εξελίξεων για το αμέσως επόμενο διάστημα και θα οδηγήσουν τη χώρα σε ανάκαμψη από την κρίση.

«Το 2016 σηματοδοτεί την έξοδο της χώρας από την κρίση», είπε ο πρωθυπουργός, συμπληρώνοντας ότι η κυβέρνηση θα προωθήσει άμεσα νομοθετικές πρωτοβουλίες που, μεταξύ άλλων, αφορούν το ασφαλιστικό, τη δημιουργία αναπτυξιακής τράπεζας, τη θεσμοθέτηση ενός νέου συστήματος πρωτοβάθμιας φροντίδας στο πλαίσιο του ΕΣΥ, την ανάπτυξη της κοινωνικής οικονομίας, την κατάθεση νομοσχεδίου για την έρευνα, τον εκσυγχρονισμό του συστήματος δημοσίων έργων και των δημοσίων συμβάσεων.

Κατά την έναρξη της ομιλίας του ο κ. Τσίπρας προέβη σε έναν απολογισμό τόσο της χρονιάς που εκπνέει σε λίγες ημέρες, όσο και των δράσεων της κυβέρνησης. Μεταξύ άλλων, ο ίδιος τόνισε ότι στις προτεραιότητες της κυβέρνησης ήταν η διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα του ΑΔΜΗΕ και η διατήρηση των δικτύων μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας υπό δημόσιο έλεγχο.


ΠΗΓΗ:energypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου