Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2015

FuelsEurope: «Γιατί η Τιμή της Βενζίνης Δεν Μειώνεται Ανάλογα με την Τιμή του Αργού» (Video)

Αποτέλεσμα εικόνας για βενζιναδικο
«Όταν η τιμή του αργού μειώνεται διεθνώς, γιατί αυτό δεν αντανακλάται ανάλογα και στην τιμή της βενζίνης που πληρώνω για το αυτοκίνητό μου;» Στο ερώτημα αυτό πολλών καταναλωτών επιχειρεί να απαντήσει η FuelsEurope, ο Ευρωπαϊκός Σύνδεσμος που αντιπροσωπεύει 43 εταιρίες, που διαθέτουν διυλιστήρια στην Ευρώπη, με ένα βίντεο κινουμένων σχεδίων ( animation).

Σε αυτό αναλύεται ο τρόπος με τον οποίο διαμορφώνεται η τιμή της βενζίνης και το σε ποιο βαθμό καθορίζεται από το ύψος των φόρων στη λιανική τιμή. Η FuelsEurope υπογραμμίζει ότι γενικά στην Ευρώπη, το αργό πετρέλαιο είναι υπεύθυνο μόνο για το 25% περίπου της τελικής τιμής της βενζίνης, ενώ το 60% και πλέον της τιμής αφορά ΦΠΑ και λοιπούς φόρους και τέλη, που παραμένουν σταθερές, ανεξάρτητα από τις διακυμάνσεις των τιμών, ενώ ποικίλλουν από χώρα σε χώρα. Τέλος, περί το 15% αντιστοιχεί στο κόστος διύλισης, μεταφοράς και εμπορίας.

Μάλιστα, όπως παρατηρεί ο Σύνδεσμος Εταιριών Εμπορίας Πετρελαιοειδών (ΣΕΕΠΕ), στην περίπτωση της Ελλάδας, μετά την ...
πτώση των διεθνών τιμών των τελικών προϊόντων, οι φόροι στη λιανική τιμή της βενζίνης αντιστοιχούν περίπου σε ποσοστό 66%.


Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα του ΣΕΕΠΕ: www .seepe .gr (ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΤΙΜΩΝ ΑΝΤΛΙΑΣ και ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ). 


ΠΗΓΗ:energia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου