Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2015

Μυστυριώδες αντικείμενο 1480 έτη φωτός από τη Γη... ίσως να είναι τεράστιο σκάφος!

Αποτέλεσμα εικόνας για Μυστυριώδες αντικείμενο 1480 έτη φωτός από τη Γη... ίσως να είναι τεράστιο σκάφος
Ένα μυστηριώδες αντικείμενο που εντοπίστηκε στο διάστημα σε απόσταση 1480 ετών φωτός από τη Γη, έχει κάνει τους επιστήμονες να παραδέχονται ότι δεν έχουν ιδέα τι μπορεί να είναι. 

Η «ανωμαλία», που έχει περιγραφεί ως μια «πραγματικά αλλόκοτη» και παράξενη μάζα, βρίσκεται σε τροχιά γύρω από το άστρο KIC 8462852.  

 Όπως συμβαίνει με όλα τα ουράνια σώματα που βρίσκονται σε τέτοιες αποστάσεις, οι αστρονόμοι ανακάλυψαν την ύπαρξή του χάρη στο φως που εκπέμπεται από το άστρο και τη «σκιά» του αντικειμένου όταν περνά μπροστά από αυτό.   

Αν και το ίχνος του αντικειμένου, που αφήνει καθώς βρίσκεται σε τροχιά γύρω από το άστρο, είναι παρόμοιο με ενός πλανήτη, παράλληλα είναι και μοναδικό.  

 Το φως που εκπέμπεται από το άστρο, λένε ερευνητές, περιέχει...
«περίεργες διακυμάνσεις» σε σχέση με αυτό το αντικείμενο, που δεν μπορούν πλήρως να εξηγήσουν.  

 Συνήθως αυτές οι περίεργες διακυμάνσεις προκαλούνται από το πέρασμα θραυσμάτων ενός κομήτη.  
Ωστόσο, υπάρχουν και ορισμένοι επιστήμονες που θεωρούν πιθανό -δύσκολο αλλά πιθανό- το περίεργο αντικείμενο να μπορούσε να είναι μια εξωγήινη κατασκευή, ένας τεράστιος τεχνητός δορυφόρος. 

 Ο αστροβιολόγος Ντάνκαν Φόργκαν (Duncan Forgan) έχει διατυπώσει την υπόθεση ότι κάποια αντικείμενα στο διάστημα που τα θεωρούμε συνηθισμένα, θα μπορούσαν να ήταν εξωγήινα σκάφη, που να μοιάζουν με κομήτες, αστεροειδείς, ακόμα και δορυφόρους.   

«Ακόμα δεν έχουμε καταφέρει να βγούμε από το ηλιακό μας σύστημα», είπε μιλώντας σε συνέδριο στο Πανεπιστήμιο του Μπράντφορντ τον Σεπτέμβριο. «Θα μπορούσε να υπάρχει ένα εξωγήινο σκάφος εκεί έξω και εμείς να νομίζουμε ότι είναι αστεροειδής».   

Ο ίδιος επίσης τόνισε: «Δεν μπορούμε να λέμε ότι δεν υπάρχει εξωγήινη ζωή, επειδή ακριβώς η οπτική μας γωνία στον Κόσμο είναι τόσο μικρή. Η ικανότητά μας να ανιχνεύσουμε σημάδια από εξωγήινους ή από μακρινά αντικείμενα είναι περιορισμένη», για να συμπληρώσει: «Δεν έχουμε καν αρχίσει να αποτυγχάνουμε» στην έρευνά μας για εξωγήινη ζωή. 


ΠΗΓΗ:defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου