Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2015

Fitch: Υποτιμά τις προβλέψεις του για την τιμή του μαύρου χρυσού

Αποτέλεσμα εικόνας για Fitch: Υποτιμά τις προβλέψεις του για την τιμή του μαύρου χρυσού
Σε υποτίμηση των εκτιμήσεών τους για την τιμή του πετρελαίου και του φυσικού αερίου προχώρησε σήμερα ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης Fitch. 

Η πτωτική αυτή αναθεώρηση φανερώνει την ανισότητα μεταξύ της προσφοράς και της ζήτησης του πετρελαίου, ενώ παράλληλα προβλέπει ότι μεσοπρόθεσμα το οριακό κόστος θα υποχωρήσει περαιτέρω.

Κατά τη διάρκεια του δευτέρου τριμήνου του 2015, η διαφορά μεταξύ της προσφοράς πετρελαίου και της ζήτησης φαίνεται ότι άγγιξε τα 3 εκατ. βαρέλια την ημέρα, ενώ η αγορά είναι απίθανο να εξισορροπήσει μέχρι το δεύτερο εξάμηνο του 2016 το νωρίτερο, όταν θα πρέπει να διαχειριστεί τα υψηλά αποθέματα πετρελαίου.

Με βάση αυτές τις εκτιμήσεις,  μέχρι το...
2016 ο οίκος προβλέπει ότι η τιμή του Brent θα κυμαίνεται στα 55 δολάρια το βαρέλι, ενώ μέχρι το 2017 στα 65 δολάρια. 

Αντίστοιχα, το αμερικανικό αργό θα διαμορφωθεί στα 50 δολάρια το βαρέλι το 2016, για να αυξηθεί στα 60 δολ. το βαρέλι το 2017.

Μακροπρόθεσμα,  ο αμερικανικός οίκος αναθεώρησε πτωτικά τις εκτιμήσεις του για την τιμή του Brent μακροπρόθεσμα, στα 75 δολάρια το βαρέλι.

Όσον αφορά το φυσικό αέριο, η Fitch προχώρησε επίσης σε πτωτική αναθεώρηση των προβλέψεών της, εξαιτίας των πιέσεων στις τιμές στις Ανατολικές ΗΠΑ από το χαμηλού κόστους σχιστολιθικό φυσικό αέριο.


ΠΗΓΗ:sofokleousin.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου