Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ε.Υ.Α.Ε ΒΕΑ


Αποτέλεσμα εικόνας για ΕΥΑΕ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι



          Λίγο πριν το ξεκίνημα της Γενικής Συντήρησης στις ΒΕΑ, είχαμε αποφασίσει να τοποθετηθούμε μέσω κοινής μας ανακοίνωσης με το ΠΣΕΕΠ για όλα όσα θεωρούσαμε κρίσιμα, επισημαίνοντας ταυτόχρονα τους κινδύνους που προέκυπταν από το  σχεδιασμό, το χρονοδιάγραμμα και την υλοποίηση του General Shut Down.   Δυστυχώς η 8η Μάη  σημάδεψε κατά τον χειρότερο τρόπο όχι μόνο τα  ΕΛΠΕ  σαν Εταιρεία αλλά και όλους εμάς ως ανθρώπους και εργαζόμενους.

          Από  την  πρώτη  μέρα  του  δυστυχήματος,  το να  είμαστε...
δίπλα στους συναδέλφους που χαροπάλευαν, στις οικογένειες που αγωνιούσαν και στους χώρους εργασίας που επικρατούσε παγωμάρα, το ιεραρχήσαμε ως πρωταρχική και ύψιστη υποχρέωσή μας. Παράλληλα ζητήσαμε να συμμετάσχουμε στην Επιτροπή Διερεύνησης του δυστυχήματος, ούτως ώστε σε συνεργασία με τα εκλεγμένα μέλη του ΠΣΕΕΠ, να διασφαλίσουμε  την εγκυρότητα  της  διαδικασίας αλλά και να κάνουμε ξακάθαρο πως δεν θα ανεχθούμε κουκούλωμα και μετάθεση ευθυνών, όπως και επιχειρείται να γίνει.

          Ο  ρόλος  της  ΕΥΑΕ έτσι όπως  περιγράφεται  στο  νόμο  που  καθορίζει  τη λειτουργία της, παραμένει κρίσιμος και καταλυτικός για τα Διυλιστήρια.  Προειδοποιούμε πως  δεν θα επιτρέψουμε  να παραβλεφθεί  και να αποσιωπηθεί  τίποτα  και  από κανέναν. Βασικός μας στόχος είναι να αναδειχθούν οι πραγματικές αιτίες του δυστυχήματος και να παρθούν μέτρα ώστε να εξαλειφθούν.  Αυτό απαιτείται να γίνει μόνο με έναν γνώμονα.  Λαμβάνοντας πολύ σοβαρά υπόψη τις απόψεις και τις προτάσεις των ίδιων των εργαζομένων, αυτών δηλαδή που δουλεύουν τα εργοστάσια, αυτών δηλαδή που ΜΑΤΩΝΟΥΝ καθημερινά σε αυτά.

          Δηλώνουμε απερίφραστα την πίστη μας και την υποστήριξή  μας  στο ψήφισμα της τελευταίας  Γενικής  Συνέλευσης  του ΠΣΕΕΠ.   Παρακολουθούμε από κοντά τις εξελίξεις  διαθέτοντας  και καταθέτοντας προτάσεις για λύσεις αλλά και ελέγχοντας όλα τα εμπλεκόμενα μέρη.

          Καλούμε την εταιρεία να ασχοληθεί ουσιαστικά με τα πραγματικά προβλήματα:

·        Οργανογράμματα

·        Προσλήψεις

·        Εκπαίδευση

·        Εντατικοποίηση



           Την  καλούμε  να  δώσει τις γενναίες λύσεις που απαιτούνται μένοντας μακριά από τις λογικές του παρελθόντος που μας έφτασαν ως εδώ.  Ζητάμε από τους εργαζόμενους να  είναι  συσπειρωμένοι  γύρω  από τα  συλλογικά  τους  όργανα καθώς αυτό αποτελεί κορυφαία προϋπόθεση για την επίτευξη των στόχων μας.



ΚΑΜΙΑ  ΕΡΓΑΣΙΑ  ΔΕΝ  ΕΙΝΑΙ  ΤΟΣΟ  ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ  ΠΟΥ  ΝΑ  ΜΗΝ  ΜΠΟΡΕΙ  ΝΑ

ΓΙΝΕΙ  ΜΕ  ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου