Παρασκευή 28 Αυγούστου 2015

Διέγραψε τα χθεσινά κέρδη το πετρέλαιο εν μέσω έντονης μεταβλητότητας - Στα $46,61 το Brent

Διέγραψε τα χθεσινά κέρδη το πετρέλαιο εν μέσω έντονης μεταβλητότητας - Στα $46,61 το Brent
Έχασε σήμερα τα χθεσινά του κέρδη το πετρέλαιο, διαγράφοντας τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία άνοδος από τον Απρίλιο, εν μέσω ανησυχιών για την επιβράδυνση της ζήτησης στην Κίνα σε συνδυασμό με την ενίσχυση της αμερικανικής οικονομίας.

Τα προθεσμιακά συμβόλαια υποχώρησαν την Παρασκευή μετά από ράλι 10% χθες, το μεγαλύτερο εδώ και έξι χρόνια, καθώς το αμερικανικό ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 3,7% σε ετήσια βάση το β' τρίμηνο, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Το WTI για παράδοση Οκτωβρίου υποχώρησε έως και 78 σεντς στα 41,78 δολάρια το βαρέλι. Το προθεσμιακό συμβόλαιο ήταν κατά 3,96 δολάρια υψηλότερο την Πέμπτη στα 42,56 δολάρια.

Το Brent για παράδοση Οκτωβρίου υποχώρησε έως και 95 σεντς ή 2% στα 46,61 δολάρια το βαρέλι, έχοντας καταγράψει άνοδο 3,8% αυτή την εβδομάδα.

Ο όγκος των...
futures χθες ήταν διπλάσιος σε σχέση με τον κινητό μέσο όρο 100 ημερών ενώ οι τιμές έχουν σημειώσει άνοδο 4,1% αυτή την εβδομάδα.

Ο δείκτης μεταβλητότητας για το πετρέλαιο έκλεισε στις 49,03 μονάδες την Πέμπτη, φτάνοντας σε νέο υψηλό από τον Απρίλιο.

Παρ' όλα αυτά , το πετρέλαιο οδεύει προς την πρώτη εβδομαδιαία άνοδο των τελευταίων εννέα εβδομάδων, κατοχυρώνοντας το ριμπάουντ πάνω από τα 40 δολάρια το βαρέλι. Οι τιμές υποχώρησαν τη Δευτέρα σε νέο χαμηλό από τον Φεβρουάριο του 2009 μετά την πτώση στις κινεζικές μετοχές που προκάλεσε αλυσιδωτές αντιδράσεις στα παγκόσμια χρηματιστήρια και παραμένουν κατά 20% χαμηλότερα φέτος λόγω της ανησυχίας για τη ζήτηση.

"Περάσαμε μια περίοδο υψηλής μεταβλητότητας και νευρικότητας στις αγορές την προηγούμενη εβδομάδα" τονίζει ο Μυρτώ Σόκου, επικεφαλής αναλυτής στην Sucden Financial Ltd., η οποία εκτιμά ότι η μεταβλητότητα θα επιμείνει τις επόμενες εβδομάδες καθώς οι ανησυχίες συνεχίζονται.


ΠΗΓΗ:newmoney.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου