Παρασκευή 28 Αυγούστου 2015

H E.E. κοντά σε ενεργειακή συμφωνία με το Ιράν

H E.E. κοντά σε ενεργειακή συμφωνία με το Ιράν
H EΕ βρίσκεται κοντά σε πολιτική συμφωνία η οποία θα θέσει τις βάσεις για μελλοντικές ενεργειακές συμφωνίες με το Ιράν, σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές του Bloomberg.

Η συμφωνία μπορεί να υπογραφεί μέχρι και τον Νοέμβριο, όπως ανέφεραν, ζητώντας να τηρηθεί η ανωνυμία τους. Η συμφωνία θα προετοιμάσει περαιτέρω διαπραγματεύσεις για συγκεκριμένα συμβόλαια τα οποία θα υπογραφούν μόνο μετά την επικείμενη συμφωνία μεταξύ της χώρας της Μέσης Ανατολής και των παγκόσμιων δυνάμεων.

Η Ευρώπη ψάχνει για νέες πηγές ενέργειας για....
να μειώσει την εξάρτησή της από τη Ρωσία, η οποία παρέχει το 27% του καταναλώσιμου φυσικού αερίου της περιοχής. Σε ανακοίνωσή της η Κομισιόν ανέφερε πως χώρες συμπεριλαμβανόμενου του Ιράν θα βοηθήσουν στην επίτευξη του στόχου αυτού.

Η Τεχεράνη δεν έχει σχολιάσει ακόμη την πληροφορία, ενώ η Κομισιόν απάντησε πως "θα ερευνήσει όλες τις πιθανότητες διμερούς συνεργασίας, συμπεριλαμβανόμενου και του τομέα της ενέργειας, μόλις περαιωθεί η συμφωνία για τα πυρηνικά.

Η ΕΕ έχει απαγορεύσει την εισαγωγή πετρελαίου από το Ιράν από το 2012 ενώ έχει επιβάλλει κυρώσεις στην ενεργειακή βιομηχανία της χώρας, σε μία προσπάθεια επίτευξης περαιτέρω ελέγχων στο πυρηνικό της πρόγραμμα. Πριν τις κυρώσεις αυτές, οι εισαγωγές πετρελαίου της ΕΕ από το Ιράν έφταναν το 6% του συνόλου.

ΠΗΓΗ:newmoney.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου