Παρασκευή, 28 Αυγούστου 2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΚΕΕΠ

Αποτέλεσμα εικόνας για ΣΚΕΕΠ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, 

Οφείλαμε, ιδιαίτερα μετά το τραγικό δυστύχημα στις Εγκαταστάσεις των ΒΕΑ και την απώλεια
τεσσάρων συναδέλφων μας, να περιμένουμε να μαζέψουμε όλοι τα κομμάτια μας, να καταφέρουμε να ξεκινήσουμε και να θέσουμε σε ασφαλή λειτουργία τις Εγκαταστάσεις. Είχαμε δε την υποχρέωση να περιμένουμε το επίσημο πόρισμα της Εταιρείας για να τοποθετηθούμε.

Έχουν περάσει σχεδόν...
τέσσερις μήνες από την αποφράδα 8η Μάη και το φρικτό δυστύχημα στα ΒΕΑ που στέρησε τόσο πρόωρα τη ζωή από τέσσερις συναδέλφους μας και άλλαξε για πάντα όλους εμάς τους υπολοίπους. Τίποτε πια ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ το ίδιο, τίποτε πια ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να είναι το ίδιο, τίποτε πια ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ  να είναι το ίδιο.

Η νέα Διοίκηση των ΕΛΠΕ κλήθηκε να διαχειριστεί ένα δυσβάστακτο βάρος, όμως όταν αναλαμβάνεις θέσεις ευθύνης εκτός από τα δικαιώματα που απολαμβάνεις, αναλαμβάνεις και τις ευθύνες σου. 

Δυστυχώς κύριοι της Διοίκησης τέσσερις μήνες μετά το χαμό τεσσάρων συναδέλφων μας, τέσσερις μήνες μετά τις εξαγγελίες σας "για τον άνθρωπο", τέσσερις μήνες μετά τις υποσχέσεις σας για αλλαγή πολιτικής ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΕ ΤΙΠΟΤΑ.

Τα προβλήματα των εργαζομένων παραμένουν άλυτα, τα Οργανογράμματα παραπέμφθηκαν στις καλένδες και στις μεικτές επιτροπές, η εντατικοποίηση εργασίας συνεχίζεται με την ίδια ένταση, το σκεπτικό των περικοπών στην Συντήρηση των Εγκαταστάσεων παραμένει το ίδιο όπως φανερώνει και το τελευταίο περιστατικό στην U-2000 των ΒΕΑ.

Όλα τα παραπάνω οι εργαζόμενοι όμως λίγο πολύ τα περίμεναν διότι γνωρίζουν καλά ότι μέχρι σήμερα δεν τους έχει χαριστεί τίποτα και ότι έχουν κατακτήσει το έχουν καταφέρει με αγώνα.

Αυτό όμως που δεν συγχωρείτε και δεν μπορεί να γίνει σε καμία περίπτωση αποδεκτό είναι η απαράδεκτη στάση σας να επιρρίψετε όλες τις ευθύνες του δυστυχήματος  στους εργαζόμενους και  να απαλλάξετε τα στελέχη σας από τις πολιτικές που εισηγήθηκαν και εφάρμοσαν για την διάλυση των εργατικών δομών (Ασφάλεια, Οργανογράμματα, Τεχνογνωσία, Εκπαίδευση). 

Παραμένουν όμως ακόμα αναπάντητα τα εξής ερωτήματα :

 · Πώς είναι δυνατόν να μην έχουν αναζητηθεί ευθύνες από τον Εισηγητή του νέου Οργανογράμματος ΒΕΑ στο Δ.Σ. της Εταιρείας που προέβλεπε την αποχώρηση 55 εμπειρότατων εργαζόμενων χωρίς αντικατάσταση και από τον πρώην Διευθύνοντα που το ενέκρινε και φτάσαμε ο μεγαλύτερος Όμιλος της Ν.Α. Ευρώπης να μην έχει τουλάχιστον πέντε επιπλέον συναδέλφους, να καταντάει να ζητάει δανεικούς από την ΜOTOR ΟIL και να καταφεύγει στη λύση των συνταξιούχων πρώην συναδέλφων;

 · Πώς είναι δυνατόν να μην αναζητηθούν ευθύνες από αυτούς που πετσόκοψαν τα πόστα της U-3300 που συνέβη το πολύνεκρο δυστύχημα αλλά και της U-4600 που συνέβη το επίσης σοβαρότατο ατύχημα;

 · Πώς είναι δυνατόν να μην έχουν αναζητηθεί οι ευθύνες σε αυτούς που αποφάσισαν τη Γενική Συντήρηση ΒΕΑ αντί να γίνει στα τέσσερα χρόνια να γίνει στα πεντέμισι και να έχει ολοκληρωθεί σε λιγότερες από τριάντα μέρες;  

 · Πώς είναι δυνατόν η νέα Διοίκηση από τις πρώτες ενέργειες της σε Θέματα Ασφάλειας να μεταβιβάζει την ευθύνη όσο το δυνατόν πιο κάτω δηλαδή να ορίζει ως εκδίδοντα Άδειας Εργασίας τον Χειριστή Β΄- Τεχνίτη Β΄ ή και τον απλό Χειριστή, ενώ το πρώτο που έπρεπε να είχε αλλάξει είναι το έντυπο της Άδειας Εργασίας ώστε να αναφέρεται η συνυπευθυνότητα μεταξύ Τμημάτων;


Σας καλούμε να απορρίψετε το απαράδεκτο πόρισμα, να συντάξετε εκ νέου νέα επιτροπή που θα ασχοληθεί με τα πραγματικά αίτια του δυστυχήματος και όχι με το πως θα ρίξει την ευθύνη στους εργαζόμενους απαλλάσσοντας τους ηθικά υπεύθυνους

Η 1η ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 1992 είναι μια από τις πιο μαύρες μέρες στη εταιρεία μας αλλά και στην χώρα μας, λόγω του θανατηφόρου δυστυχήματος με 15 νεκρούς συναδέρφους . Σταματήστε να διαπράττετε το ίδιο έγκλημα που έγινε στην πρώην ΠΕΤΡΟΛΑ, που στο όνομα της συγκάλυψης χαρακτηρίστηκε ατύχημα και όχι δυστύχημα χωρίς να αναζητηθούν οι πραγματικές ευθύνες τότε για τον θάνατο των  συναδέλφων μας. Είναι το ελάχιστο που οφείλετε να πράξετε για την μνήμη των αδικοχαμένων συναδέλφων μας.

Πιστοί στις ιδέες μας και στις απόψεις μας θα αγωνιζόμαστε ,τιμώντας τα θύματα των δυστυχημάτων, ενάντια σε πολιτικές από όπου και εάν προέρχονται που οδηγούν εργαζόμενους και διυλιστήρια στη καταστροφή.

Σας προειδοποιούμε ότι την όποια τέτοια προσπάθεια συγκάλυψης, δεν θα την επιτρέψουμε εμείς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου