Πέμπτη 7 Μαΐου 2015

Αν όμως έχει εργοδοτικό σωματείο τι γίνεται ;


Κυβερνητικές πηγές με γνώση των συζητήσεων, σημειώνουν στο Euro2day.gr ότι η σύγκλιση:

* Αφορά «συλλογικές διαπραγματεύσεις με βάση τα υψηλά ευρωπαϊκά πρότυπα (σ.σ. δηλαδή «όχι τύπου Βουλγαρίας») που θα οδηγήσουν «σε καλές και όχι ευτελείς συλλογικές συμβάσεις».

«Μοντέρνο» σύστημα διαπραγματεύσεων

Η επίσημη ανακοίνωση του Μαξίμου για την αναφορά Τσίπρα-Γιούνκερ στο εργασιακό έχει ως εξής:

«Ιδιαίτερη μνεία έγινε στη σημασία των μεταρρυθμίσεων για εκσυγχρονισμό του συνταξιοδοτικού συστήματος, ούτως ώστε να καταστεί δίκαιο, δημοσιονομικά βιώσιμο και αποτελεσματικό στην κατεύθυνση αποφυγής της φτώχειας της τρίτης ηλικίας. Επίσης, συζήτησαν την ανάγκη οι μισθολογικές εξελίξεις και οι θεσμοί της αγοράς εργασίας να διαδραματίσουν ένα υποστηρικτικό ρόλο στη δημιουργία θέσεων εργασίας, στην ανταγωνιστικότητα και την κοινωνική συνοχή. Σε αυτό το πλαίσιο υπήρξε σύγκλιση απόψεων γύρω από τον ρόλο ενός μοντέρνου και αποτελεσματικού συστήματος συλλογικών διαπραγματεύσεων, το οποίο θα πρέπει να αναπτυχθεί μέσω ευρείας διαβούλευσης και να πληροί τα υψηλότερα ευρωπαϊκά πρότυπα.


Στην πρωινή εκπομπή του Αντένα ( Πρωινό Αντ1 ) ο δημοσιογράφος  Γ . Παπαδάκης είπε ότι αυτό το μοντέλο εφαρμόζεται στην Γερμανία και εκεί για τις απολύσεις αποφασίζουν το συνδικάτο με την εταιρεία. Αν όμως έχει εργοδοτικό σωματείο τι γίνεται ;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου