Πέμπτη 7 Μαΐου 2015

Στην Αθήνα Αμερικανός εκπρόσωπος για τα ενεργειακά - Συναντά Κοτζιά και Λαφαζάνη

Στην Αθήνα Αμερικανός εκπρόσωπος για τα ενεργειακά - Συναντά Κοτζιά και Λαφαζάνη
Συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά και τον υπ. Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΠΑΠΕΝ) Παναγιώτη Λαφαζάνη, θα έχει ο ειδικός απεσταλμένος του Στέητ Ντιπάρτμεντ για ενεργειακά θέματα Έιμος Χοκστάιν, ο οποίος φθάνει στην Αθήνα την Παρασκευή.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από....
το υπουργείο, κατά τη συνάντηση, που πραγματοποιείται με πρωτοβουλία του Amos Hochstein, και θα γίνει στις 9.30 π.μ. θα συζητηθούν ενεργειακά θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

Η έλευση του Αμερικανού αξιωματούχου έχει ιδιαίτερη σημασία κυρίως για την στιγμή που πραγματοποιείται, αφού είναι ξεκάθαρο ότι η Ουάσιγκτον παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στο ενεργειακό πεδίο της Ελλάδας, μετά και τις επαφές με τη Ρωσία για το φυσικό αέριο.

Σύμφωνα με το Βήμα, στο επίκεντρο των επαφών θα βρεθεί η κατασκευή του ελληνικού αγωγού για τη μεταφορά φυσικού αερίου στην Ευρώπη, ωστόσο, ο κ. Χοκστάιν μάλλον δεν θα φέρει μαζί του κάποια αντιπροσφορά, ως απάντηση στους Ρώσους, αλλά θα παρουσιάσει τις αμερικανικές απόψεις. Άλλωστε, η Ουάσιγκτον λειτουργεί σε αυτά τα θέματα με όρους οικονομικής και εμπορικής βιωσιμότητας των ενεργειακών projects.


ΠΗΓΗ:newmoney.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου