Πέμπτη 7 Μαΐου 2015

Το Κρεμλίνο επιβεβαιώνει με επίσημη ανακοίνωση: "Η Ελλάδα θα χρηματοδοτηθεί από την Ρωσία άμεσα"

Αποτέλεσμα εικόνας για Το Κρεμλίνο επιβεβαιώνει με επίσημη ανακοίνωση: "Η Ελλάδα θα χρηματοδοτηθεί από την Ρωσία άμεσα"
"Ζεστό" χρήμα δίνει η Ρωσία στην Ελλάδα προκειμένου να υπάρξει άμεση ρευστότητα στην ελληνική οικονομία επιβεβαίωσε με επίσημη ανακοίνωσή του (σπάνια ανακοινώνει τέτοια θέματα) πριν λίγο το Κρεμλίνο.

Συγκεκριμένα με αφορμή την χρηματοδότηση κατασκευής του "Ελληνικού Αγωγού" η Ρωσία δηλώνει έτοιμη να δώσει προκαταβολές για την κατασκευή του έργου και βέβαια να χρηματοδοτήσει τις ελληνικές εταιρείες για να το κατασκευάσουν!

Στην ανακοίνωση του Κρεμλίνου επιβεβαιώνεται....
η τηλεφωνική επικοινωνία Πούτιν-Τσίπρα υπογραμμίζεται ότι "Στο πλαίσιο κατασκευής συστήματος μεταφοράς ρωσικού φυσικού αερίου μέσω της Ελλάδας κατά την τεηλφωνική επικοινωνία Του Ρώσου προέδρου με τον Ελληνα πρωθυπουργό επιβεβαιώθηκε η ετοιμότητα της ρωσικής πλευράς να εξετάσει το ζήτημα παροχής άμεσης χρηματοδότησης σε ελληνικές δημόσιες και ιδιωτικές επιχειρήσεις, που θα ενεργοποιηθούν στο έργο αυτό».

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται επίσης "Συζητήθηκαν και οι περαιτέρω διμερείς επαφές σε διάφορα επίπεδα" και όπως ανέφεραν πηγές του Μαξίμου δόθηκε στην ελληνική πλευρά η διαβεβαίωση πώς "Οτι χρειαστεί η Ελλάδα θα το έχει" και βέβαια εννοούσαν ότι σε περίπτωση ρίξης με τους δανειστές θα υπ'αρξει μηχανισμός άμεσης χρηματοδότησης.

Επιθυμεί η Ρωσία την ρήξη μεταξύ Ελλάδος και δανειστών; "Οχι, κατηγορηματικά όχι" ανέφερε πηγή του Μαξίμου στο defencenet.gr. "Απλώς δηλώνουν παρόντες σε περίπτωση που υπάρξει εκβιασμός για αποδοχή θέσεων που αντιβαίνουν στην απόφαση της κυβέρνησης να μην δεχθεί το Μνημόνιοα και τις δεσμεύσεις των προηγούμενων κυβερνήσεων οι οποίες έχουν καταδικαστεί αμετάκλητα από τον κυρίαρχο ελληνικό λαό", κατέληξε η ίδια πηγή.

To σχέδιο προβλέπει την έκδοση από την Ελλάδα corporate bonds για το έργο του αγωγού τα οποία θα αγοράσουν μεγάλες ρωσικές τράπεζες όπως η Vnestor Economy Bank, η VTB, η Gazprom Bank και άλλες.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως η Ελλάδα και η Ρωσία έχουν φτάσει στην τελική ευθεία για τη σύναψη της σύμβασης του ομολόγου.

Για το σκοπό αυτό και για τις περαιτέρω συζητήσεις για τον αγωγό φυσικού αερίου βρισκόταν στην Ελλάδα τις προηγούμενες ημέρες ο υφυπουργός Οικονομικών της Ρωσίας αρμόδιος για τις οικονομικές σχέσεις Σεργκέι Στόρτσακ.

Ο ίδιος έχει και ένα ρόλο συντονιστή της ρωσικής κυβέρνησης με τις τράπεζες, ενώ εκπροσωπεί και τη Ρωσία στο Fund (τύπου ΔΝΤ) που δημιουργούν οι χώρες που αποκαλούνται και BRICS (Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα και Νότια Αφρική).

Τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων, που αναφέρθηκαν στην είδηση της τηλεφωνικής συνομιλίας, μεταδίδουν επίσης πληροφορίες για το σχέδιο του αγωγού, που αναμένεται να μεταφέρει περί τα 63 δισ. κυβικά μέτρα ρωσικού φυσικού αερίου προς τα σύνορα Ελλάδας και Τουρκίας, με τα 43 περίπου εξ αυτών να είναι ελεύθερα προς πώληση στις ευρωπαϊκές και διεθνείς αγορές. Το ΡΙΑ-Νόβοστι σημειώνει ότι το ελληνικό τμήμα του αγωγού θα μπορούσε να κατασκευάσει "ρωσο-ευρωπαϊκό κονσόρτσιουμ" και για την υλοποίησή του έργου "σχεδιάζεται να προσελκυστούν 2 δισ. ευρώ".

Συνολικά το ρωσικό υπουργείο Οικονοομικών διά του υπουργού Α.Σιλουάνοφ έχει διαβεβαιώσει την ελληνική πλευρά ότι "υπάρχει ένα κονδύλι μέχρι 10 δισ. ευρώ σε πρώτη φάση" για την ανακούφιση της ελληνικής οικονομίας ως προκαταβολή για το έργο...

Η διαβεβαίωση της Ρωσίας έρχεται σε μία πολύ δύσκολη στιγμή της διαπραγμάτευσης και σίγουρα θα χρησιμοποιηθεί ως όπλο της ελληνικής πλευράς να πείσει τους δανειστές ότι "Υπάρχουν κι αλλού πορτοκαλιές"...

ΠΗΓΗ: defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου