Τετάρτη 6 Μαΐου 2015

Πάνω από τα $60 το αργό με άλμα 2,5%

Αποτέλεσμα εικόνας για το αργό
Ράλι σημείωσαν την Τρίτη οι τιμές του πετρελαίου, με το συμβόλαιο στη Νέα Υόρκη να κλείνει πάνω από τα 60 δολ. το βαρέλι για πρώτη φορά σε διάστημα σχεδόν πέντε μηνών, καθώς το κλείσιμο ενός σημαντικού λιμανιού στη Λιβύη αναζωπύρωσε τις ανησυχίες για την εξέλιξη των προμηθειών.

Ειδικότερα, το ...
συμβόλαιο του αργού παραδόσεως Ιουνίου κέρδισε 1,47 δολ. ή 2,5% τερματίζοντας τις συναλλαγές στα 60,40 δολ. το βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. 

Το αργό Brent παραδόσεως Ιουνίου ενισχύθηκε σε ποσοστό 1,6% κλείνοντας στα 67,52 δολ. το βαρέλι στο ICE Futures του Λονδίνου.

Στη Λιβύη, το πετρελαϊκό λιμάνι της Zueitina έκλεισε σήμερα από διαδηλωτές. Το λιμάνι εξάγει έως 70.000 βαρέλια την ημέρα.

Οι εξαγωγές από τη Λιβύη σημείωσαν άλμα τους τελευταίους μήνες, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Ωστόσο, το τελευταίο διάστημα έχουν υποχωρήσει σε περίπου 500.000 βαρέλια την ημέρα – περίπου στο ένα τρίτο της παραγωγικής ικανότητας – καθώς κλιμακώνονται και πάλι οι ένοπλες συγκρούσεις μεταξύ διαφορετικών ομάδων για τον έλεγχο της εξουσίας.

Στήριξη στις τιμές του πετρελαίου έδωσαν και οι αισιόδοξες προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την πορεία της ανάπτυξης στην Ευρωζώνη.

Σύμφωνα με τις τελευταίες προβλέψεις της Κομισιόν, η ανάπτυξη στην Ευρωζώνη αναμένεται να επιταχυνθεί στο 1,5% αυτό το έτος, σε σύγκριση με την προηγούμενη πρόβλεψη για ανάπτυξη 1,3%.


ΠΗΓΗ.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου