Τετάρτη 6 Μαΐου 2015

Στο τραπέζι των συζητήσεων Lamda και ΤΑΙΠΕΔ για το Ελληνικό

Στο τραπέζι των συζητήσεων Lamda και ΤΑΙΠΕΔ για το Ελληνικό
Έστω και με καθυστέρηση, λόγω των αλλαγών στην ηγεσία του Ταμείου Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου, ξεκινά τώρα η συζήτηση για την αξιοποίηση των 6.200 στρεμμάτων του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού μεταξύ του Ταμείου και του αναδόχου του έργου.

Αύριο Πέμπτη έχει προγραμματιστεί ...
η πρώτη κρίσιμη συνάντηση του νέου επιτελείου του ΤΑΙΠΕΔ και των εκπροσώπων της Lamda Development, εξέλιξη την οποία ανέμεναν όλο αυτό το διάστημα, μετά την εκλογική αναμέτρηση του Ιανουαρίου οι επενδυτές, οι οποίοι , από την πλευρά τους, δηλώνουν ''έτοιμοι'' όσον αφορά το μεγαλύτερο κομμάτι των μελετών για το έργο. Πρόκειται για την πρώτη επίσημη συζήτηση που θα γίνει μεταξύ Δημοσίου και ιδιωτών και μάλιστα οι εκπρόσωποι της διοίκησης της Lamda, την περασμένη εβδομάδα, είχαν επισημάνει κατά την παρουσίαση της εταιρείας στην Ένωση Θεσμικών Επενδυτών ότι ανέμεναν ακριβώς "την πρόσκληση από το ΤΑΙΠΕΔ ώστε να προχωρήσει η συνεργασία μας για να ολοκληρωθεί η διαδικασία των αδειοδοτήσεων», για την οποία προβλέπεται μία περίοδος διετίας από την υπογραφή της σύμβασης, ήτοι έως το Νοέμβριο του 2016.

Η διοίκηση της θυγατρικής του ομίλου Λάτση, έχει δηλώσει ανοικτή στο διάλογο, όσον αφορά την ενημέρωση επί τεχνικών θεμάτων ή ακόμη και τυχόν βελτιώσεων μελετών, υποδομών κ.τ.λ. για το έργο. Ωστόσο, θεωρεί ότι διάλογος δεν μπορεί να υπάρξει για αύξηση επί του τιμήματος, όπως προβλέπεται στην υπογεγραμμένη σύμβαση, με βάση την οποία το συνολικό ποσό, που θα καταβάλλουν οι επενδυτές διαμορφώνεται σε 915 εκατ. ευρώ για την απόκτηση του 100% των μετοχών της ΕΛΛΗΝΙΚΟ Α.Ε. και 1,25 δισ. ευρώ για την υλοποίηση επενδύσεων σε υποδομές κοινής ωφέλειας (πάρκα, δρόμους, παιδικές χαρές, παράκτιο μέτωπο, συγκοινωνίες, σύνδεση με δίκτυα κλπ.)


ΠΗΓΗ:newmoney.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου