Τρίτη 24 Μαρτίου 2015

Μήπως τελικά η πτώση του πετρελαίου έφτασε στο τέλος της;

Αποτέλεσμα εικόνας για πετρελαιο
Από τον Ιούνιο του 2014, το πετρέλαιο έχει υποστεί μια πτώση άνω του 50%. Η προσφορά υπερέχει της ζήτησης, ωστόσο η παραγωγή από τις πετρελαιοπαραγωγούς χώρες συνεχίζεται ακατάπαυστα. Η εμμονή των αρμοδίων φορέων και των εποπτικών οργάνων στη μη περικοπή της παραγωγής οδηγεί αναλυτές και επενδυτικούς οίκους στη συνεχή αναθεώρηση προς τα κάτω των τιμών-στόχων για τον μαύρο χρυσό. Η Goldman Sachs πρόσφατα προέβλεψε πτώση στα $30 ανά βαρέλι, ενώ η Citigroup προέβη σε πιο τολμηρή πρόβλεψη μιλώντας ακόμα και για $20 ανά βαρέλι.

Αν δούμε όμως την πορεία των τιμών στο εβδομαδιαίο γράφημα του USOil (WTI crude oil) παρατηρούμε ότι ο δείκτης MACD, ήδη από τον Φεβρουάριο έχει δώσει σήμα για άνοδο των τιμών μεσομακροπρόθεσμα. Παρότι υπάρχουν πολλοί παράγοντες που πρέπει κανείς να συνεκτιμήσει προτού αποφασίσει να επενδύσει στην αγορά εμπορευμάτων, ο συνδυασμός του μεγάλου ποσοστού πτώσης της τιμής του πετρελαίου και το σήμα από τον MACD, ίσως θα πρέπει να ληφθεί υπόψη από επενδυτές και traders που επιθυμούν να συμπεριλάβουν στο χαρτοφυλάκιό τους το συγκεκριμένο commodity.

Άλλωστε, όταν τελικά συμβεί η άνοδος είναι ήδη αργά για να μπει ο ενδιαφερόμενος στην αγορά, διότι έχουν προλάβει όσοι είδαν κάτι πολύ νωρίτερα.


ΠΗΓΗ:forex.capital.g

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου