Τρίτη 24 Μαρτίου 2015

Λαφαζάνης: «Αδιαπραγμάτευτη η θέση της κυβέρνησης για ενιαία και δημόσια ΔΕΗ»

Αποτέλεσμα εικόνας για λαφαζάνης
Καταστροφή για την οικονομία θεωρεί την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης ξεκαθάρισε από την Κοζάνη, όπου πραγματοποιεί διήμερη περιοδεία, πως «η θέση της κυβέρνησης για ενιαία και δημόσια ΔΕΗ είναι αδιαπραγμάτευτη».

«Η σημερινή κυβέρνηση έστειλε στα αζήτητα τη διάσπαση της ΔΕΗ σε “μικρή” και “μεγάλη” που είχε δρομολογήσει η προηγούμενη κυβέρνηση» πρόσθεσε. Παράλληλα, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης ξεκαθάρισε ότι ο Ανεξάρτητος Διαχειριστής Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ) θα παραμείνει δημόσιος, υπογραμμίζοντας πως «η κυβέρνηση θέλει τη ΔΕΗ απαλλαγμένη από ιδιωτικά ληστρικά συμφέροντα».



Ο υπουργός δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στα ακριβά τιμολόγια της ΔΕΗ, επισημαίνοντας πως στο πρώτο νομοσχέδιο του υπουργείου το οποίο θα έρθει στη Βουλή θα υπάρχει τροπολογία για την ακύρωση της αύξησης που είχε εισηγηθεί η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ). Επιπλέον, υπογράμμισε ότι θα ληφθούν πρωτοβουλίες για τη μείωση των τιμολογίων.


ΠΗΓΗ:zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου