Τρίτη 24 Μαρτίου 2015

Νέο αίτημα για επένδυση ρευστών διαθεσίμων του ΟΑΕΔ σε ρέπος

Αποτέλεσμα εικόνας για Νέο αίτημα για επένδυση ρευστών διαθεσίμων του ΟΑΕΔ σε ρέπος
Νέα «κρούση» έγινε σήμερα στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΑΕΔ, στο οποίο επικεφαλής πλέον είναι η νέα διοικήτρια του, κα. Μαρία Καραμεσίνη, για την επένδυση των ρευστών διαθεσίμων του οργανισμού σε κρατικά ρέπος, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Capital.gr.

Το πόσο το οποίο εξετάζεται να επενδυθεί από τα ρευστά διαθέσιμα του ΟΑΕΔ σε κρατικά ρέπος ανέρχεται σε 125 εκατ. έως 140 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Είναι η πρώτη φορά που ...
επανέρχεται το θέμα στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης του ΔΣ του ΟΑΕΔ, μετά την ψήφιση της σχετικής τροπολογίας την περασμένη Τετάρτη που στόχο είχε τη «διασφάλιση» ότι «τα κεφάλαια των δημοσίων οργανισμών θα επενδύονται αποκλειστικά σε άμεσα ρευστοποιήσιμα περιουσιακά στοιχεία».

Ωστόσο, αναβλήθηκε για άλλη μια φορά η συζήτηση επί του θέματος. Το ζήτημα αυτό θα συζητηθεί σε έκτακτο μονοθεματικό ΔΣ την ερχόμενη Πέμπτη 26 Μαρτίου, αναφέρουν οι ίδιες πηγές. Πληροφορίες αναφέρουν ότι το κλίμα γίνεται θετικό σε σχέση με ενδεχόμενη επένδυση διαθεσίμων του Οργανισμού σε κρατικά ρέπος σε αντίθεση με το τι συνέβαινε πριν την ψήφιση της σχετικής τροπολογίας. 

Υπενθυμίζεται ότι υπήρξε αναβολή στη συζήτηση για την επένδυση των ρευστών διαθεσίμων του ΟΑΕΔ σε κρατικά ρέπος κατά τη συνεδρίαση του ΔΣ του ΟΑΕΔ την Τρίτη 24 Φεβρουαρίου.

Η αναβολή της σχετικής συζήτησης έγινε τότε μετά από αίτημα των εκπροσώπων των κοινωνικών εταίρων (ΓΣΕΕ, ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ κλπ.) αλλά και των εργαζομένων του ΟΑΕΔ.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως πριν τη σημερινή συνεδρίαση του ΔΣ του ΟΑΕΔ υπήρξαν άτυπες συζητήσεις μεταξύ ηγετικών διοικητικών στελεχών του ΟΑΕΔ και των εργαζομένων του οργανισμού.

Σ΄ αυτές τις συζητήσεις, επισημάνθηκε από πλευράς διοικητικών στελεχών του ΟΑΕΔ ότι είναι «υποχρεωτική βάσει νόμου» η μεταφορά των ρευστών διαθεσίμων του οργανισμού σε Λογαριασμού Ταμειακής Διαχείρισης της Τράπεζας της Ελλάδας και ότι μπορούν «άμεσα» να επιστραφούν τα κεφάλαια του ΟΑΕΔ που θα επενδυθούν σε κρατικά ρέπος, εφόσον ζητηθούν πίσω.

Για να επενδυθούν τα ρευστά διαθέσιμα του ΟΑΕΔ, όπως και κάθε ασφαλιστικού φορέα ή δημόσιου οργανισμού, σε κρατικά ρέπος, αφού πρώτα κατατεθούν σε Λογαριασμό Ταμειακής Διαχείρισης απαιτείται απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του. Όπως έχει τονίσει ο ιδιος ο αναπληρωτής Υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, κ. Δημήτρης Στρατούλης, η απόφαση του ΔΣ είναι «καθαρά εθελοντική».


ΠΗΓΗ:capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου