Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2015

Oι μεγαλύτεροι έμποροι πετρελαίου δεν αναμένουν ανάκαμψη των τιμών σύντομα

Oι μεγαλύτεροι έμποροι πετρελαίου δεν αναμένουν ανάκαμψη των τιμών σύντομα
Οι μεγαλύτεροι ανεξάρτητοι έμποροι πετρελαίου ανέφερε πως οι προσφορές θα ξεπεράσουν τη ζήτηση και το 2016, ενώ οι τιμές μπορεί να μην ανακάμψουν μέχρι το 2017, κάτι που σηματοδοτεί ένα πρόβλημα για τις ενεργειακά πλούσιες χώρες, τη στιγμή που ο OPEC συγκεντρώνεται για να συζητήσει για την πολιτική παραγωγής...
.



Η άποψη για τις αγορές, υποδεικνύει πως το 12μελές γκρουπ – και γενικότερα η πετρελαιοπαραγωγική βιομηχανία – θα πρέπει να αντέξουν μία πτώση για πολύ μεγαλύτερο διάστημα σε σχέση με την πτώση που ακολούθησε την κρίση του 2008, όπου οι τιμές επανήλθαν σε φυσιολογικά επίπεδα μέσα σε ένα έτος.



Ο υπολογισμός αυτός γίνεται και από αντίπαλα εμπορικά ονόματα όπως η Trafigura Pte Ltd και Guvnor Group Ltd, τη στιγμή που η Σαουδική Αραβία, το Ιράκ, η Ρωσία και άλλες χώρες είναι έτοιμες να ανοίξουν τις κάνουλες στο φουλ για να προασπιστούν το μερίδιο αγοράς τους. Με τον ΟPEC να αναμένεται να κρατήσει σταθερή την πολιτική παραγωγής του κατά τη διάρκεια της συνάντησης της Παρασκευής, και το Ιράν να σχεδιάζει την υπερπαραγωγή πετρελαίου παρά τα quotas, τα αποθέματα φαίνεται πως θα ανέβουν αισθητά.

Η υπερπληρότητα ενισχύεται και από τα πρότζεκτ νέων εξορύξεων τα οποία είχαν εγκριθεί όταν το πετρέλαιο βρισκόταν στα $100/βαρέλι.



ΠΗΓΗ:newmoney.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου